Hatékonyabb villanymotort kapnak a Tesla Cybertruck pickupok

0

Még „hatékonyabb és megbízhatóbb” villanymotorokat kapnak a Tesla Cybertruck elektromos pickupok.

Minden kezdet nehéz, ami különösen igaz egy olyan egyedi elektromos autó esetében, mint a Tesla Cybertruck. Már a külső is meghökkentő, bizonyára a műszaki megoldások is hasonló újdonságokat mutatnak. Talán az is jól mutatja a megszokotttól eltérő megoldások jelenlétét, hogy már két hibát is felfedeztek a Tesla mérnökei a Cybertruckon, melyek nemrég visszahívást is eredményeztek. Viszont ez az esemény arra mindenképp jó volt, hogy megtudjuk, eddig mennyi Cybertruck került értékesítésre.

A Cybertruck kiszállításai tavaly év végén kezdődtek és a fenti cikkben arról írtam, hogy egyrészt a plató összeillesztése nem sikerült túl jól, másrészt egy bizonyos darabszámú autó ablaktörlőjével is gondok lehetnek. Ha ez nem lett volna elég, akkor most egy újabb probléma került elő, méghozzá a korai, még az első körben értékesített Cybertruckok esetében: a villanymotorok ezen autók esetében cserélve lesznek.

Mint az kiderült nemrég az Egyesült Államokban a Tesla felvette a kapcsolatot néhány korai Cybertruck-tulajdonossal, hogy közölje velük, az autójuk hajtásláncában lévő villanymotorokat ki fogják cserélni egy fejlettebb és energia-hatékonyabb változatra. A Tesla kiemelte az értesítésben, hogy a csere nem befolyásolja az autó jelenlegi használatát, a csere csupán egy jóindulatú felajánlás.

Ha már technikai megoldások, érdemes újra elővenni azt az infót is, hogy a BMW talán már szét is kapott egyet a Cybertruckból. Felkerült az internetre néhány fénykép egy nagy, és feltűnő háromszög alakú járműről Münchenben, a BMW Kutatási és Innovációs Központja közelében. A tréleren szállított, letakart valamiről egyből megmondható, hogy az bizony egy Tesla Cybertruck. De mit keres a BMW központja közelében

A történelem során nem ez az első alkalom, hogy más autógyártók szétszedik és jobban megvizsgálják a konkurencia újdonságait. A múlt hónapban például a Cybertruckot a Ford detroiti próbapályája mellett kapták lencsevégre, amiért a Ford elég szép summát fizetett. Februárban pedig a Cybertruck feltűnt az egyik németországi használtcikk-piacon 485 000 euróért. Vagy egy gazdag rajongó szeretné a garázsában tudni a Tesla pickupját, vagy egy gazdag autógyártó akarja elsőként szétszedni Európában.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!