Az USA legkelendőbb elektromos pickupja lehet a Cybertruck

0

A Tesla Cybertruck valószínűleg az USA legkelendőbb elektromos pickupjává válthat ebben a negyedévben.

Elég komoly megrökönyödést váltott ki a premier idején nézőközönségből a Tesla pickup-ja, a Cybertruck. A formája semmihez nem volt hasonlítható és igazából pont ezért sokan azt hitték, hogy ez csak egy poén, amit Elon Musk agyalt ki. Azonban az idő előrehaladtával bebizonyosodott, hogy Musk nem viccelt, és a Cybertruck lesz a márka elektromos pickupja.

Bár a gyártás beindítása sok akadályba ütközött és többször is csúszott, végül nemrég beindult a Giga Texasban. Arra viszont jó volt ez az időszak, hogy majdnem 1,5 millió előjegyzést szedjen össze a Tesla Cybertruck, ami hatalmas szám. Más kérdés persze, hogy ebből mennyien válnak majd valódi vásárlóvá, illetve azt is érdemes fejben tartani, hogy fura formái miatt még az is előfordulhat, hogy Európában nem engedélyezik az árusítását. Ezzel bizonyára sok ember kiesne ebből a bő 1,5 milliós táborból, de várjuk ki a végét ennek az iránynak.

Ami azonban már most körvonalazódik, hogy a Cybertruck is hozza majd a Tesla hagyományokat, vagyis tarol abban a kategóriában, ahol megjelenik. Így volt ezzel a Model 3 és a Model Y is. Jelen állás szerint pedig az Egyesült Államokban a Cybertruck a legnépszerűbb elektromos pickup. Bár a Tesla nem igazán adja meg a Cybertruck termelési számait, a nemrég beütemezett visszahívás miatt lehet tudni az adatokat, hiszen a Tesla szerint majdnem az összes eddig legyártott autó érintett, ami június 6-ig 11 688 db. Ebből lejön egy másik visszahívás 3878 darabja, vagyis jó eséllyel biztosra kijelenthető, hogy az idei év második negyedévében nyolc és kilencezer közötti darabszámú Cybertruck készült és került kiszállításra.

Ezzel pedig úgy tűnik, hogy oda is ver már most a konkurenciának a Cybertruck, hiszen ugyanezen idő alatt a Ford F-150 Lightning 7902, a Chevy Silverado 2196, a Hummer EV 2929 darabot hozott össze. A fő rivális Rivian is hasonlóan ködösít a témában, de az R1T kiszállítások négy és hétezer között lehetnek valahol. A Cybertruck eladások pedig még csak most indulnak be igazán, így jó eséllyel az elektromos pickup kategóriában is a Tesla lesz a nyerő.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!