Nyugalom, jól halad az elektromos Opel Manta projekt

0

Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint a Manta mégsem fog feltámadni tisztán elektromos autóként. Továbbá az Opel egy megfizethető elektromos autót szeretne piacra dobni 25 000 euróért.

Ellentétben bizonyos gyártókkal, az Opel ragaszkodik a jól bevált típusneveihez, és nem kívánja kukázni több évtized eredményeit. Ennek megfelelően a mai elektromos Opelek között is ott vannak az olyan nevek, mint az Astra, vagy éppen a Corsa. Ezen típusok mind sikeresen lettek átemelve az elektromos meghajtású autók korszakába.

Várhatóan az évtized közepén pedig egy újabb akkumulátoros-elektromos Opel modell érkezhet a Manta újraértelmezésében. Az Opel végső célja, hogy olyan elektromos járműveket kínáljon, amelyek tökéletesen megfelelnek az ügyfeleik igényeinek. A jövőben ez magában foglalja az 500 és 800 kilométer közötti hatótávolságot és a kategória legjobb, 32 kilométeres percenkénti töltési képességét.

Az új Opel Manta ismét nagyon erős érzelmeket kiváltani képes autó lesz. Elektromos meghajtással, amely első osztályú gyorsulást biztosít. Mantánk ismét a tiszta vezetési élményt fogja képviselni. Lenyűgöző, elképesztően tágas új interpretációt fogunk felépíteni

Az elmúlt egy évben aztán sajnos nem sokat hallottunk az elektromos Manta felől, ami miatt egyesek már azt hangoztatták, hogy az Opel elvetette a projektet, és nem is fogja bemutatni az elektromos Manta modelljét. Nekik üzent most Florian Huettl márkafőnök, aki az Automobilwoche című német lapnak erősítette meg azt, hogy az Opel továbbra is rajta van az elektromos Manta ügyén.

„A Manta projekt halad. Dolgozunk a projekten, és kitartunk mellette, mert meg vagyunk győződve arról, hogy ami egykor nagyon jól működött, az a jövőben is fontos lesz az emberek számára: nevezetesen egy érzelmeket kiváltó autó, amelynek története megérinti az embereket. Azonban ez az autó nem a híres modell másolata lesz. Ez egy széles célcsoport autójának készül. De biztosíthatom önöket, hogy történelmünket nagy tisztelettel fogjuk kezelni.”

Az interjúban Florian Huettl az Opel egyéb elektromos autós terveiről is beszélt. Elmondása szerint a jelenleg épp stagnáló érdeklődés ellenére az Opel ragaszkodik ahhoz a tervéhez, hogy 2028-tól egyetlen új, belső égésű motorral szerelt modellt sem kínál Európában. „Semmi sem változott a tervünkben. 2025-től minden európai piacra kerülő új Opel tisztán elektromos lesz” – hangsúlyozza Huettl. „Az ehhez szükséges modellek már régóta fejlesztés alatt állnak. Teljesen biztosak vagyunk abban, hogy ez a helyes út.”

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!