Akkumulátorgyártó vállalatot vásárolt a Toyota

0

A különböző elektrifikált modelljeihez szükséges akkumulátorok gyártásának felgyorsítása érdekében a Toyota saját tulajdonába veszi eddigi kapcsolt vállalkozását, a Panaconic-kal közös tulajdonban lévő Primeearth EV Energy-t.

A tavaly már világszerte mintegy 3,7 millió elektrifikált autót értékesítő, és az értékesítéseiben ezen modellek arányát folyamatosan növelni kívánó Toyota az elmúlt években folyamatosan növelte tulajdoni arányát a közös vállalatban, amely a mostani döntés előtt már 80,5%-os volt, így a lépés a korábbi elkötelezettség megerősítését jelenti.

A Toyota megállapodott a Panasonic-kal, hogy a Primearth EV Energy (PEVE) vállalatot 100 százalékos tulajdonú leányvállalatává alakítja annak érdekében, hogy megerősítse kapacitását az autóipari akkumulátorok tömeggyártásában. Az akvizícióra a hónap végéig sor kerül.

A Toyota kapcsolt vállalatai közül jelenleg a PEVE, a Toyota Industries Corporation és a Prime Planet Energy & Solutions, Inc. (tulajdonosi kör: Toyota 51%, Panasonic HD 49%) tömegesen gyárt akkumulátorokat öntöltő hibrid elektromos járművekhez (HEV), utóbbi pedig akkumulátorokat készít akkumulátoros elektromos (BEV) és plug-in hibrid elektromos járművekhez (PHEV) is. A Toyota továbbra is együttműködik ezekkel a vállalatokkal az akkumulátorok tömeggyártásában és fejlesztésében.

A HEV-akkumulátorok mellett a PEVE azt tervezi, hogy megkezdi a BEV- és PHEV-akkumulátorok gyártását. A vállalatnak az elektromos járművek sokféle akkumulátorának tömeggyártására való áttérése lehetővé teszi a Toyota számára, hogy rugalmasan reagáljon a növekvő akkumulátor-keresletre, és egyben hozzájárul a tömeggyártás versenyképességének további növeléséhez. A versenyképesebb akkumulátorok növelni fogják a Toyota elektromos járműkínálatának vonzerejét, és hozzájárulnak a karbonsemlegesség többutas eléréséhez a gyártó stratégiája révén.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!