Belsőégésű Porsche modellek szűnnek meg, hogy elektromos érkezzen

0

Európában a Porsche megszünteti a 718 Boxster és Cayman modelljei gyártását, hogy azokat tisztán elektromos modellek váltsák.

A Porsche tavaly év végén jelentette be, hogy idő előtt nyugdíjazza az egyik legkelendőbb SUV-ját, a Macant. Az új kiberbiztonsági szabályok miatt 2024 tavaszán megszünteti a Porsche a belsőégésű Macan értékesítését az EU-ban, ugyanis július 1-től az új európai autóknak frissített kiberbiztonsági szabályait kell alkalmazniuk. A szabályozás magában foglalja a kiberbiztonsági szoftverek fejlesztését is többek között.

Nos, a legfrissebb hírek szerint a Porsche két modellje, a 718 Boxster és a Cayman is ugyan erre a sorsra jutott. A Porsche az Auto Expressnek adott nyilatkozatában azt írta, a szabálymódosítások következtében „a belsőégésű motorral szerelt 718-as modellek értékesítése megszűnik az EU-ban.” Továbbá a Porsche azt is elárulta, hogy a 718 Cayman GT4 RS-t és a 718 Spyder RS-t ezen szabályok nem érintik „a kis szériás szabályozások miatt”.

A belsőégésű Macanhoz hasonlóan a fenti modellek frissítése is túl költséges lenne a Porsche számára, ezért ezeket tisztán elektromos modellek váltják a vállalatnál. A már régóta tesztelt 718-as elektromos változatok megjelenése egyre közelebb van, legutóbb az Északi-sarkkörön tesztelték a Porsche mérnökei ezeket a modelleket.

Továbbá a Porsche vezérigazgatója, Oliver Blume megerősítette, hogy a január végén bemutatott 613 kilométer hatótávú elektromos Macan modellek szállítását még ebben az évben megkezdik. A Macant a 718-as elektromos változata fogja követni, majd a régóta várt elektromos Cayenne is a piacra lép.

Annak ellenére, hogy több autógyártó visszavonulót fúj, a Porsche ragaszkodik ahhoz a céljához, hogy 2030-ra 80 százalékos elektromosjármű-szállítási részesedést érjen el.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!