Musk szerit a világ legbutább ökoterroristái miatt állt le a Teslák gyártása

0

Elon Musk szerint a „világ legbutább ökoterroristái ” okozhatták a Tesla németországi, grünheidei üzemének áramszolgáltatását megszakító kedd hajnali tüzet.

„Ezek vagy a világ legbutább ökoterroristái, vagy azok bábjai, akiknek nincsenek jó környezetvédelmi céljaik. Elektromos autók gyártását leállítani fosszilis üzemanyagokkal működő autóké helyett rendkívül ostoba dolog” – olvasható az amerikai vállalkozó kedd délutáni X-bejegyzésében, amelyben a rendkívül ostoba dolog kifejezést németül írta.

Az Európa egyetlen Tesla gyárában történt áramkimaradást és ezzel a termelés leállítását egy lángra lobbant villanyoszlop okozta Brandenburg tartomány keleti részén.

A hatóságok gyújtogatásból indulnak ki és vizsgálnak egy ezügyben küldött e-mailt, amelyben egy szélsőbaloldalinak minősített csoport vállalta a felelősséget.

Az úgynevezett Vulkangruppe (Vulkáncsoport) üzenetében szélsőségesen kizsákmányoló körülmények megteremtésével vádolja a Teslát, és a gigagyár teljes megsemmisítésére szólított fel.

Az incidens környezetvédő csoportok tiltakozása közepette történt. Az aktivisták a létesítményhez közeli erdőben tüntetnek a gyár bővítése ellen.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!