Kiváló minősítést kapott az IIHS ütközésmegelőzési tesztjén a Nissan Ariya

0

A 2023. márciusa után gyártott Nissan Ariya, a Nissan valaha volt legfejlettebb elektromos járműve, amely elnyerte a Közúti Közlekedésbiztonsági Intézet (IIHS) 2023. évi TOP SAFETY PICK+ jelölését. Az IIHS a töréstesztekben nyújtott kiváló teljesítményért, a fényszórók-értékeléséért és az ütközésmegelőzési technológiáiért ítélté oda a minősítést.

A TOP SAFETY PICK+ minősítés elnyeréséhez az IIHS által vizsgált járműveknek „jó” minősítést kell kapniuk a vezető- és utasoldali kis átfedésű frontális, az eredeti közepes átfedésű frontális és a megújított oldalütközéses törésteszteken. „Jó” vagy „elfogadható” minősítésű fényszórókkal kell rendelkeznie minden felszereltség esetén; és „fejlett” vagy „kiváló” minősítést kell szerezniük, a jármű-gyalogos frontális ütközésmegelőzési rendszerek nappali és éjszakai tesztelése során.

Az IIHS szigorított a 2023-ra vonatkozó minősítési kritériumain, így a TOP SAFETY PICK vagy TOP SAFETY PICK+ díjat elnyerő járműveknek még magasabb szintű biztonsági teljesítményt kell nyújtaniuk. Az új követelmények magukban foglalják a megújított oldalütközési tesztet, amely 82%-kal nagyobb erőnek veti alá a járműveket, mint az eredeti teszt; bevezettek egy kiegészítő éjszakai jármű-gyalogos frontális ütközésmegelőzési tesztet; és szigorúbbak lettek a fényszórókra vonatkozó követelmények.

„Az Ariya a Nissan fejlett mérnöki munkájának legjavát képviseli, és ez, az iparág egyik legjelentősebb biztonsági ügynöksége által adott elismerés megerősít bennünket abban, hogy folyamatosan a legújabb biztonsági innovációk piaci bevezetésére összpontosítsunk.” – mondta Michael Colleran, a Nissan észak-amerikai marketingéért és értékesítéséért felelős alelnöke. „Nagyobb nyugalmat biztosít az Ariya vásárlása előtt lévő fogyasztóknak, hogy megszereztük a hőn áhított IIHS TOP SAFETY PICK+ minősítést, a megszigorított 2023-as kritériumok mellett.”

A Nissan Safety Shield® 360 a 2023-as Nissan Ariya összes felszereltségi szintjén alapfelszereltség. A hat aktív biztonsági funkcióból álló csomag tartalmazza az automatikus vészfékezést gyalogosészleléssel, a holttér-figyelmeztetést, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetést, a sávelhagyás figyelmeztetést, a távolsági fényszóró-asszisztenst és az automatikus tolatási fékezést. Az összes Ariya modellnél az alapfelszereltség részei az intelligens automatikus fényszórókkal és távolsági fényszóró asszisztenssel ellátott, teljes LED-es fényszórók.

Az Ariya vezetőtámogató technológiája magába foglalja a Navi-link funkciós ProPILOT Assist technológiát is, amely kormányzás támogatást és intelligens sebességtartó automatikát biztosít az országúti vezetéshez. Elérhető a ProPILOT Park rendszer is, amely működteti a kormányt, a menetirány kapcsolót, a gyorsító- és a fékpedált, hogy segítse a járművet beparkolni, amikor aktiválják a rendszert.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!