Ennyit megy a Tesla Cybertruck, ha egy Model Y-t vontat

0

Elindult a Tesla Cybertruck kiszállítása, ezzel párhuzamosan jelennek meg az olyan tesztvideók melyekben a pickup képességeit mutatják be. Volt már töltési görbe vizsgálat és hatótávelemzés is.

Várható volt, hogy az egyik legfontosabb tényezőről, vagyis a vontatási teljesítményről is előkerül egy teszt, amire nem is kellett sokat várni. Ebben egy Cybertruck tulajdonos fogott egy személyautók szállítására alkalmas utánfutót és felrakott rá egy Model Y-t. Bár a videóban nem hangzik el a konkrét tömeg, de nagyjából kiszámolhatjuk, mit cipelt a Cybertruck.

Az utánfutót bérbeadó U-Haul weboldala szerint a tömeg itt 1 tonna (2210 lbs), amihez hozzájön még a Model Y üres tömege (~ 4000 lbs), amit fogadjunk el minimum 1800 kilogrammnak. Ha más nem is volt még a vontatmányon, akkor is közel 3 tonnát cibált el magával a Cybertruck. Viszont jó tudni, hogy a Cybertruck maximális vontatási kapacitása közel 5 tonna.

Induláskor 83 százalék volt a töltöttség, ami a tippelő szerint 421 kilométer megtételét tette volna lehetővé. A külső hőmérséklet 15 fok volt a teszt alatt.

A videóban végig kísérhetjük a teszt eseményeit, amiből többek között az is kiderül, hogy a Cybertruck magától érzékeli, hogy rá van akasztva valami. Így fel is ajánlja, hogy bekapcsolja nekünk a vontatási üzemmódot. A videó végén aztán a tulajdonos megmutatja a computer adatait is, melyből kiderül, hogy a közel 110 mérföldes (177 km) úton 83 kWh energia kellett a Tesla pickupjának a haladáshoz. Átlagosan 105 km/h-val haladtak, autópályán és tempomattal.

A videóhoz annyit még hozzá lehetne tenni, hogy a 20 colos kerekek helyett a 19-es használata talán adott volna némi extra takarékosságot az energiafelhasználásban. Illetve a videóban a srác nem eresztette le a plató fedelét, ami megint csak segített volna kicsit a jobb értékek elérésében. Végül annyi, hogy amennyiben az autón rajta lett volna a Tesla által beígért, de még nem kapható extra akkupakk, azzal is növelhető lett volna az elérhető hatótáv.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!