Meglepő mennyiségű rendelés érkezett a Tesla rivális BYD SUV-ra

0

Egy adott termék esetében, ha jó az ár és érték arány, akkor garantálható a siker. Nincs ez másként az elektromos autók esetében sem, különösen nagy mesterei lettek ennek a kínai autógyártók. Ma már nagyon messze vannak autóik a „kínai bóvlitól”, különösen igaz ez a BYD esetében, akik néhány év alatt hatalmasat mentek az elektromos meghajtás implementálásával.

Az ilyen elektromos modellek (BEV és PHEV) eladásai folyamatosan nőnek ezen gyártó kínálatában is és úgy tűnik, hogy a BYD most különösen jó ajánlatot tett le az asztalra a Song L elektromos SUV képében. Az autó Kínában 26 700 dollárnak megfelelő jüanért vihető haza listaáron és a legfullosabbak is megállnak 35 100 dollárnál. Az autó 5 különböző felszereltségi szinten kapható, melyek 550 és 662 km hatótávot adnak, igaz a kínai mérési metódussal számolva

Tekintve, hogy a gyártó még nyitási kedvezményekkel is készült (kamatmentes hitel az első két évben, 15 százalékos beugró, stb.), várható volt a siker, ami hát tulajdonképpen nem is maradt el. A kínai CarFans szerint a BYD Song L az értékesítés indulásának első három napjában összekalapozott magának 8000 rendelést és várhatóan nem is fog itt megállni az érdeklődés a típus iránt. Ami persze teljesen érthető, hiszen még kínai viszonylatban is jó áron vehető meg a BYD Song L és ezért a pénzért nagyon kellemes tudás is társul az autóhoz.

Ezt a 8000 megrendelést üzletenként 4-5 autó hozta össze, így az is látható, hogy a BYD milyen erős üzlethálózattal van jelen Kínában, ami a vásárlói bizalom megszerzésének egyik erős feltétele, hiszen baj esetén van hova fordulni. Állítólag a kereskedésbe betérőket lenyűgözte a jármű dizájnja és térkínálata. Sok házaspár és család szeretett volna beülni egy ilyen autóba. A vásárlók 30százaléka az akár 662 km-es hatótávú prémium kiadást választotta. A legkeresettebb belső és külső szín a fehér volt. A BYD tehát ismét egy igen komoly ajánlattal lépett elő Kínában és csak remélni tudjuk, hogy a Song L eljut mielőbb Európába is.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!