Egy újabb tisztán elektromos autót mutatott be a BYD

0

Jönnek az újabbnál újabb tisztán elektromos modellek Kína és lassan a világ egyik legpotensebb gyártójától, a BYD-től. Októberben már több, mint 165 000 tisztán elektromos autót gyártott le a BYD, ezzel jócskán megelőzve a Teslát is ezen a téren Kínában. A kiváló tudású és jó árazással támadó BYD elektromos autók többek között már hazánkban is bemutatkoztak, így igenis van mitől félnie akár az európai autógyártóknak is.

Az újabb nagy dobás pedig már itt is van, folytatva az Ocean-sorozat sikereit. A legújabb elektromos BYD a Sea Lion 07 nevet kapta és ha a forma ezúttal kedves a szemünknek, az nem véletlen. A BYD Sea Lion 07 elektromos autón ugyanis az a Wolfgang Egger dolgozott, aki korábban az Audi és a Lambirghini vezető tervezőmérnöke volt.

Javában dübörög a 2023 Guangzhou International Auto Show, érkeznek az újabbnál újabb elektromos autók és a BYD Sea Lion is ezen e-autók sorát erősíti, amiről a gyártó azt mondta, hogy a vízbe ugráló oroszlánfókákból merített ihletet.

Egyelőre nem sokat tudni az újdonságról, hiszen a BYD nem közölt nagyjából semmi kézzel foghatót, legalábbis a technológia oldaláról biztosan nem. Amit azonban tudunk, azok a méretek: 4830 mm hosszúság, 1925 mm szélesség, 1620 mm magasság. Mivel a BYD ezt az autót a Tesla Model Y kihívójának szánja, sok mindenben ahhoz hasonlítja a BYD az újdonságát.

Többek között az ár tekintetében. A BYD Sea Lion alapára 27 700 dollárnak megfelelő Jüanért vihető el, míg a Model Y esetében ez 36 900 dollár. A másik véglet 35 900 és 50 500 dollár lehet Kínában. Ezeken kívül semmi mást nem tudni, így kíváncsian várjuk, hogy ezért a pénzért mit ad majd a BYD.

Annyi azonban kiderült, hogy az e-platform 3.0-ra épülő Sea Lion a BYD 8 az 1-ben elektromos hajtásláncával rendelkezik. A BYD azt állítja, hogy ez a technológia javítja a hatótávolságot, a biztonságot és a vezetést alacsony hőmérsékleten.

Visszatérve az elsőség kérdésére, a BYD októberben már megelőzte a Teslát, azonban a negyedéves számok még a Teslát hozzák ki az első helyre. Viszont a BYD keményen üti a vasat és nagy reményeket fűz a Sea Lion bemutatkozásához, reményeik szerint ez lesz majd az a modell, ami elhozza a tényleges elsőséget számukra.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!