Rekordmennyiségű XPeng elektromos autót adtak el egy hónap alatt

0

Július végén attól volt hangos az autósvilág, hogy a Volkswagen egy kínai elektromosautó-startuppal bútorozott össze.

Az utóbbi időben a XPeng többek között gyors fejlődési ütemével és gyorsan növekvő modellkínálatával szerzett magának hírnevet és ez kelthette fel a Volkswagen döntéshozóinak figyelmét is. Ugyanis a németek a technológiai keretmegállapodás részeként egy jelentős befektetés keretében részesedést is szerzett az XPeng részvényeiből való bevásárlással.

Július elején pedig már tudhattuk, hogy a XPeng nem a levegőbe beszél mikor tudatta, hogy az év elején bemutatott XPeng G6 crossover iránt hatalmas az érdeklődés, ami már akkor meglátszott a rendelési számokon. A G6 érkezésének jelentősége nem kicsi, hiszen ez az első olyan modell, ami a vállalat következő generációs platformjára, a SEPA 2.0-ra épült fel, ezzel is prezentálva az új rendszer képességeit, melyre nagyban épít az XPeng a következő években. A gyártó állítása szerint az új SEPA 2.0 platform (SEPA – Smart Electric Platform Architecture) nemcsak lerövidíti a jövőbeli modellek kutatás-fejlesztési ciklusát, hanem egy moduláris, cserélhető, teljes körű megoldást kínál, amely számos járműtípust támogat.

Most pedig egy újabb mérföldkőről számolhatunk be a XPeng életében, immár kilencedik egymást követő hónapban, hónapról hónapra növelte az elektromos autók szállítását a kínai vállalat.

Hogy pontosak legyünk, októberben 20 002 teljesen elektromos járművet szállított ki az XPeng, ami 292 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kínaiak szerint a robosztus növekedési lendület nagyrészt a vadonatúj, G6 modellnek köszönhető. A múlt hónapban 8741 darab G6 talált gazdára, ami a vállalat teljes volumenének több mint 43 százaléka.

Továbbá az XPeng emlékeztetett arra, hogy a G6 az egyik legkelendőbb teljesen elektromos SUV Kínában, a maga 27 326 és 34 157 dolláros árcédulájával.

Október végéig az XPeng 101 445 elektromos autót szállított le, ami két százalékkal kevesebb, mint az egy évvel ezelőtti számok, de a vállalat szerint a helyzet folyamatosan, napról-napra javul és egyre többen teszik le a voksukat az XPeng mellett.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!