Mától már fizetni kell a Penny töltőhálózatán

0

Új időszámítás kezdődik ma Magyarországon, ugyanis az utolsó ingyenes e-autó töltőhálózat is fizetősre váltott.

Eddig csak pletykákat lehetett olvasni, és hallani arról, hogy a Penny Market elindítja majd valamikor a fizetős töltést a boltjai hálózatán található töltőknél. Pontos időpontot azonban nem igazán lehetett tudni, viszont az utóbbi napokban kikerült egy árat jelző matrica a töltőkre. Itt már sejteni lehetett, hogy közel a vég.

Vég? Inkább a megnyugvás. Ugyanis ahogy arra számtani lehetett, nincs ingyen ebéd. A Penny Marketnek is elege lehetett már abból a helyzetből, hogy sokan cserélgetve töltik az elektromos autójukat az ingyen töltőkön. Székesfehérváron is számtalanszor láttam, hogy felsorakozva álltak a parkolóban a zöld rendszámos autók a töltőre várva.

Tehát a Penny Market 2023. november 1-től elindította a fizetős töltést a hálózatán. Aki ez után is igénybe akarja venni a jó árú szolgáltatást az továbbra is a Polyfazer applikációban indíthatja a töltést 178,99 Ft/kWh áron.

A töltők csak az üzlet nyitvatartási ideje alatt üzemelnek, legalábbis még ezt írja az applikáció, ami később változhat.

A Penny Market 2017 óta üzemelteti a 70 darab publikus töltőjét Magyarországon, melyek 2020-tól a Polyfazer alkalmazással indíthatóak. Köszönjük a Penny Marketnek az eddigi ingyenes töltőéveket!

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!