Legördült az utolsó Volkswagen e-UP a pozsonyi gyárból

0

A jelek szerint a Volkswagen leállította a tisztán elektromos e-UP gyártását, mindez pedig az jelenti, hogy a VW legkisebb elektromos modelljének a gyártása az eredetileg bejelentettnél korábban megszűnt – így több évig tartó hatalmas űrt hagyva a VW modellkínálatában.

2022 májusában Hildegard Wortmann, a csoport akkori értékesítési igazgatója kijelentette, hogy az e-UP elektromos változatának a gyártását 2025 végéig meghosszabbítják, mikor az úgynevezett utóda, a 20 000 euró alatti ID.2 néven ismert városi cirkáló megérkezik. Viszont az Autocar legfrissebb beszámolója szerint az utolsó e-UP is elhagyta a pozsonyi gyárat.

A tisztán elektromos Volkswagen e-UP népszerű flottaautó volt Németországban – ugyanis a környezetvédelmi bónuszokkal és az átmenetileg 16 százalékra csökkentett áfával volt, hogy az e-UP néha 12 000 euró alatt is megvásárolható volt.

Az UP gyártásának feltételezett leállításával – a Volkswagen még nem erősítette meg az Autocar jelentését – a Polo lett a Volkswagen által gyártott legkisebb modell. Mindez pedig várhatóan néhány évig így is marad. A hírek szerint csak 2026-ban vagy 2027-ben tervezik az elektromos szubkompakt autó piacra dobását, ami az e-UP méltó utódja lehet.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!