Ekkor veszi át a Volkswagen ID.2 az e-up! helyét

0

A Volkswagen tervei szerint 2025 év végéig biztos, hogy kapható lesz az e-up! melynek helyét a ma még ID.2-ként ismert elektromos autó veszi át.

Amikor a Volkswagen kivezette a kínálatából az egyik legjobb árú elektromos modelljét, sokan csalódottak lettek, hiszen rengetegen vettek volna belőle. Ez a Volkswagen e-up!, melynek faceliftes verziója a maga 36,8 kWh (32,3 kWh felhasználható) kapacitású akkujával az egyik legjobb vétel lehetett volna sokaknak.

Azonban a típust elkaszálta a Volkswagen, ahogyan az arra épülő két testvérmodellt is (Skoda Citigo e iV és Seat Mi Electric). Majd annál nagyobb volt az öröm idén februárban, amikor is az e-up! visszatért a kínálatba. A Volkswagen közleménye szerint: „2020-ban ideiglenesen kivontuk az e-up!-ot a piacról, mert a szállítási idők drámaian megnőttek a nagy kereslet miatt. Most úgy döntöttünk, hogy az e-up!-ot újra bevezetjük a rendelési programunkba. Az e-up!-ot kissé módosított ajánlati struktúrában fogjuk kínálni.”

Nálunk is újra elérhető a konfigurátorban az autó, 9 672 320 Ft-tól. Azoknak sem kell aggódniuk, akik csak később tudnának beleugrani egy e-up! megvásárlásába, hiszen a német Automobilwoche szerint 2025-ig biztosan a kínálat része lesz a típus. Erről Hildegard Wortmann beszélt, aki az értékesítési üzletág egyik igazgatósági tagja.

„Az e-up! további két és fél évig készül. A gyártás befejezését 2025 végére tervezzük.”

2025 vége után az e-up! végleg átadja majd helyét az ID.2-nek. Melynek az alapját ha minden igaz, akkor az ID.Life tanulmányautó képében már megismerhettük. Melyet biztos, hogy újraterveznek a tervezők Wolfsburban.

Az ID.2 kapcsán már szintén tudni biztosat, mégpedig a gyártás helyét: Európa. Ezt Oliver Blume erősítette meg nemrég, aki a Porsche márkafőnökségén túl a VW Csoport gyártásért felelős igazgatósági tanácsának is a tagja. A dolgok jelen állása szerint Spanyolországban készülhet az ID.2., ahogyan annak testvérmodellje, a Cupra Urban Rebell is.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!