Az Isuzu is piacra dob egy elektromos pickupot

0

A pickup nem csak Amerikában létezik, a világ számos országában keresik őket a vevők, ám az kétségtelen, hogy Észak-Amerika az igazi Mekkája ezeknek a vasaknak. Nincs is min csodálkozni, hogy itteni gyártók álltak eddig elő leginkább elektromos meghajtású típusokkal, többek közt a Ford (F-150 Lightning), a General Motors (pl.: Hummer EV, Chevy Silverado), a Tesla (Cybertruck) vagy éppen a Rivian (R1T).

Azonban a Földön nem csak a nyugati világban szeretik a pickupokat, hanem bizony a keleti régióban is, ami legfőképp Ázsiát takarja. Az itten gyártók mondjuk eddig az elektromos változatok piacra dobásában nem erőltették meg magukat, ám az Isuzu is most azon kevés keleti márkák közé lépett elő, amelyek rendelkeznek elektromos pickuppal. Hogy egészen pontos legyek, most még csak az került bejelentésre, hogy vélhetően a D-Max alapjaira hamarosan megépül egy akkumulátoros változat is. Erről a frissített D-Max premierje során beszélt az Isuzu elnöke, Shinsuke Minami. A Bangkok területén tartott leleplező show-n az elnök ezt mondta:

„Az Isuzu aktívan törekszik a szén-dioxid-semleges társadalom megvalósítására. Ennek fényében a jövőben az Isuzu egy tisztán elektromos kisteherautó gyártását tervezi Thaiföldön.”

Hogy végül mi adja majd a platformot és a technológiát, az még egyelőre teljesen tisztázatlan kérdés, ahogyan az is, hogy mikor jelenik meg az első elektromos Isuzu. Amit tudni ezzel kapcsolatban, hogy elsőként Európában kerül bevezetésre és az igények felmérése után más kontinensekre is eljuthat majd ez az autó.

Ez különösen Thaiföld esetén lesz érdekes, hiszen jelenleg ez az Isuzu legnagyobb piaca, habár a D-Max több mint 100 más régióban és országban kerül értékesítésre Thaiföld mellett, többek között a Közel-Keleten, Afrikában, Közép-Amerikában és Dél-Amerikában. Tavaly az Isuzu körülbelül 340 000 pickupot adott el globálisan, ebből nagyjából 180 000 darabot (45%) Thaiföldön. Ha meg akarja itt tartani a vezető helyét, akkor nekik is lépni kell, hiszen az elektromos meghajtásé a jövő és már most feltűntek itt a lehetséges kihívók, mint például a Geely alá tartozó Radar márka és R6 nevű elektromos pickupja. De itt van még a Toyota is, akik tavaly decemberben mutatták be a Hilux elektromos változatát Thaiföldön.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!