Frissítette a Mercedes az EQA és az EQB modelljeit

0

A Mercedes még jóval a Müncheni Nemzetközi Autószalon (IAA) előtt bemutatta a tisztán elektromos EQA és EQB modelljeinek frissített változatát. Mindkét E-SUV EQ vonalbéli megjelenést, hatékonyságfrissítést és új felszereltségi opciókat kapott – az EQB pedig először kapja meg a régóta várt vonóhorgot.

A Mercedes-Benz hivatalos sajtónyilatkozata szerint az EQA WLTP hatótávolsága mintegy 560 kilométerre nőtt. Mindezt a Mercedes többek között aerodinamikai optimalizálással és alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsokkal érte el. Hogy egy kicsit tisztábban lássuk a helyzetet, az 560 kilométeres hatótávolság az EQA 250+-ra vonatkozik. Ugyanis ennél az elsőkerék-hajtású változatnál van csak 70,5 kWh-s akkumulátor, ami a 140 kW-os villanymotort hajtja. A többi EQA-verzió továbbra is a 66,5 kWh-s akkupakkal van szerelve, ami a frissítés alkalmával sem változott.

A stuttgarti cég szerint az új “range maximisation” funkció „hasznos a mindennapi használatban”. Továbbá az egyes fogyasztók kikapcsolhatóak, vagy a funkcionalitásuk korlátozható a nagyobb hatótávolság érdekében.

Az EQB esetében először választható az ötüléses verzióhoz a vonóhorog. Tehát a Mercedes meghallgatta a visszajelzéseket és elérhetővé tette a GLB-hez is bepipálható extrát, mellyel akár 1700 kg-ot is vontathatunk. Azonban a vonóhorog nem kérhető a hétüléses verzióhoz.

Továbbá a Mercedes-Benz Plug & Charge funkcionalitást is biztosít az EQA és az EQB modellek számára. Az Európában található több mint 2400 Ionity gyorstöltő állomáson kívül a Plug & Charge több mint 1400 németországi Aral márkájú HPC-nél is elérhető.

Keveset változott mindkét modell megjelenése. A Black Panel helyett most mind a két modell a jellegzetes Mercedes csillagmintáját kapta meg. A fent említett aerodinamikai változtatásokon kívül csak apróbb újításokat találni külsőn, például a lökhárítókat némileg átdolgozták a mérnökök. Belül új kormány, valamint a jelenlegi MBUX-generáció (a központi kijelző már alapfelszereltség) és frissített vezetést segítő rendszerek (az új szenzoroknak és kameráknak köszönhetően) armadája kapott helyet az EQA-ban és az EQB-ben is egyaránt.

Az EQA és EQB frissített változatai 2023 őszétől rendelhetők és 2024 elején érkeznek meg az európai márkakereskedőkhöz. A megújult modellek árai egyelőre nem ismertek.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!