Eladási rekordot döntött a kínai elektromos autógyártó

0

A kínai NIO elektromos autógyártó több mint 20 000 járművet szállított le júliusban, ezzel pedig új eladási rekordot döntött. A hatalmas siker mögött a megújult ES6 áll.

kínai NIO napjaink egyik leginnovatívabb elektromos autógyártója. Autóik rengeteg innovációt és a legfrissebb technológiákat vonultatják fel és akkor még ott van az a tény, hogy a NIO volt aki bebizonyította, hogy az akkucserén alapuló e-autózás megvalósítható. Ennek ellenére az utóbbi időben az értékesítési és gyártási darabszámokkal nem álltak túl jól a kínaiak.

A márka áprilisban mindössze 6658, májusban pedig csak 6155 járművet szállított le. Ennek hátterében az állt, hogy egyes modellek gyártásával leállt a vállalat, mivel a kínálat átalakítása folyik épp az NT1.0-ról NT2.0 padlólemezre. Azonban a NIO májusban bejelentette a frissített ES6-ot, amire több mint harmincezer előrendelés érkezett három nap alatt.

Az új NIO ES6 EV havi eladási rekordot döntött júliusban

A NIO a keddi sajtóközleményében tudatta, hogy rekordszámú, 20 462 járművet szállított le júliusban, ami 103,6%-os éves és 91,1%-os növekedést jelent júniushoz képest. Ezzel együtt a kínai autógyártó az év első hét hónapjában 75 023 elektromos modellt szállított ki, így az összesített darabszám 364 579-re nőtt.

Forrás: NIO

Nem az ES6 volt az egyetlen tényező, amely a NIO-t új szállítási rekordra késztette júliusban. Ugyanis a kínai elektromos járművek gyártója június elején 30 000 RMB-vel (4200 dollárral) csökkentette az összes modellje árát, olyan piacvezetőket követve, mint a BYD vagy éppen a Tesla.

Továbbá a NIO júniusban dobta piacra első, tisztán elektromos kombiját is, az ET5 Touringot, amit az európai piacra fejlesztett. Bízva abban, hogy az ET5 Touring várhatóan felveszi a versenyt a BMW-vel és a Porschéval hazai pályáján. Az ET5-ök kiszállítása Kínában június közepén kezdődtek meg, míg Európában az év végén indulnak el.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!