Frissült a tisztán elektromos Mercedes-Benz EQV

0

A Mercedes-Benz Vans frissítette tisztán elektromos EQV és eVito modelljeit, így jelentős külső és belső dizájnfrissítések mellett nagyobb kényelemben és biztonságban érezhetik magukat az újdonsült tulajdonosok. A hajtásrendszereknél azonban nem történt változás.

Az EQV esetében megmaradtak a megszokott hajtásrendszerek. Egészen pontosan az EQV 250 változat mellé 60 kWh-s akkumulátor, míg az EQV 300 változat mellé 90 kWh akkumulátor társul 150 kW-os motorteljesítménnyel.

A Mercedes sajtóközleményében inkább a belső és a külső frissítésén van a hangsúly. Az elektromos EQV-nél különösen szembeötlő a jóval nagyobb hűtőrács, ami egy „fekete panel” megvilágított háttérrel, így a fényezéstől függően a fekete maszk beleolvad a dizájnba, vagy éppen kontrasztosan kiemelkedik. Hátul is vannak kisebb, de kevésbé észrevehető változások – a LED-lámpákat újratervezték, és az EQV-n egy új krómozott díszléc is található hátul Mercedes-Benz felirattal.

A tisztán elektromos EQV belső tere teljesen megújult, így a luxusbusz a személygépkocsi-modellek által ihletett műszerfalat kapja két 12,3 colos kijelzővel. A bal oldalon a klasszikus sebességmérő kijelzője található a vezető számára, míg a jobb oldalon az MBUX infotainment érintőkijelzője kapott helyet.

Az eVito egy 5,5 colos és egy 10,25 colos érintőképernyőt kapott – a Mercedes-Benz Vans szerint „a kereskedelmi ügyfelek igényeinek megfelelően”.

Mivel a Mercedes-Benz Vans divíziója új üzleti stratégiájának megfelelően „a legértékesebb furgonokat és szolgáltatásokat” kívánja kínálni a piacon és biztos „vezető szerepet tölt be az elektromobilitás és a digitális élmények terén”, a frissítések ezen a téren sem hiányozhatnak. Itt azonban az eVito ügyfelei profitálnak majd a legjobban, hiszen a szolgáltatások egy része az MBUX-hoz kapcsolódik, amelyet immár a kereskedelmi furgonokba is beépítenek. Például a „Navigáció elektromos intelligenciával” EV útvonaltervezés az automatikusan tervezi a töltési megállókat, melyek a Mercedes me Charge vagy a Plug&Charge hozzáféréssel játszi könnyedséggel elindíthatóak.

A Mercedes-Benz Vans az alapfelszereltséget is továbbfejlesztette és a gyakran együtt vásárolt funkcionális berendezéseket inkább csomagba pakolta az egyszerűbb vásárlás érdekében. A V-osztályban és az EQV-ben például a vezetőoldali tolóajtók már gyárilag beszerelhetők (korábban ez opcionális volt), az eVito Tourerben pedig először az elektromos csomagtérajtó, hogy csak egyet említsünk.

A hajtáslánc frissítésére pedig az idén bemutatott VAN.EA platform premierje után indulhat el.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!