Ezer elektromos Volvo teherautót rendelt egy vállalat

0

A Volvo Trucks a svájci Holcimmal írta alá az ezer darab elektromos teherautó leszállítására vonatkozó megrendelést, amelyet a svéd gyártó 2030-ig kíván a világ egyik vezető építőanyagipari vállalata felé teljesíteni.

A Holcim a világ egy vezető építőanyag-gyártó vállalata, svájci központtal, amely most arra kötött megállapodást a Volvo Trucks-szal, hogy az alvállalkozóival közösen 2030-ra összesen ezer darab elektromos Volvo teherautót állítanak forgalomba az európai tevékenységükben. Az első 130 darab leszállított elektromos Volvo FH és FM modell javarészt Franciaországba, Németországba, Svájcba és az Egyesült Királyságba kerül majd, és várhatóan 2023 negyedik negyedévében, valamint a 2024-es évben adják majd át őket.

Ez a megállapodás a Volvo Csoport és a Holcim Csoport közötti széleskörű együttműködés eredményeként jött létre. “A hosszútávú együttműködés és a változások iránti komoly elköteleződés a kulcsa annak, hogy valódi CO2-csökkentést lehessen realizálni. Nagyon büszke vagyok arra a partnerségre, ami a két cég között kialakult, és az eredményekre is, amelyek ennek gyümölcseként születnek.” – Mondja Martin Lundstedt, a Volvo Csoport elnök-vezérigazgatója.

“A nettó zéró kibocsátás elérése komoly együttműködéseket igényel az értéklánc teljes hosszán. Izgatottan várjuk, hogy a Volvo Trucks elektromos eszközeivel valósíthassuk meg az európai logisztikai műveleteink karbonsemlegesítését, és ezzel elősegítsük célunkat, hogy 2030-ra nehézgépjármű flottánk 30%-a lokálisan nulla károsanyag-kibocsátással közlekedjen.” – Mondja Jan Jenisch, a Holcim elnök-vezérigazgatója.

Az ezer darab, meglévő dízelüzemű Volvo FH modell zöld árammal működő elektromos termékre történő cseréjével akár 50 000 tonna CO2-kibocsátás is megspórolható évente.

Mindkét vállalat elkötelezett a Science Based Targets initiative (SBTi – Tudományon Alapuló Célkitűzések) iránt, ami egy nemzetközi kezdeményezés, amely ambiciózus éghajlat-változási intézkedéseket ösztönöz a magánszektorban. Ezen kívül mindkét Csoport alapító tagja a “First Movers” koalíciónak (First Movers Coalition – FMC).

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!