Akár 400 kilométeres hatótávval jön az új MINI Cooper

0

A MINI modellcsaládjának következő nemzedéke az új MINI Cooper bevezetésével ünnepli világpremierjét. Az ikonikus, háromajtós MINI új kiadása tisztán elektromos meghajtással, kétféle teljesítményszinttel érkezik meg az utakra.

A 2020-ban bemutatott MINI Cooper SE modellre tavaly 25,5 százalékkal több megrendelés érkezett, mint egy évvel korábban, amelynek köszönhetően a tisztán elektromos meghajtású egyéniség magasan a legnépszerűbb MINI modellé érett. A 2022-ben átadott több mint 43 000 darab MINI Cooper SE modell egyúttal azt is jelenti, hogy a brit prémiumgyártó ügyfelei ma már minden ötödik új autót tisztán elektromos meghajtással rendelik meg.

A MINI modellcsaládjának következő nemzedéke már álló helyzetből az ügyfelek rendelkezésére bocsátja a hajtáslánc-technológia csúcs forgatónyomatékát. Az új MINI Cooper E modellben mindez 135 kW, az új MINI Cooper SE modellben pedig 160 kW maximális teljesítménnyel társul.

Az optimális úttartás és súlyelosztás érdekében a mérnökök a nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátort a modell padlólemezébe építették be, amely egyúttal a nóvum stabilitását és agilitását is fokozza. A háromajtós MINI ötödik generációjával a brit prémiummárka újradefiniálja a márka által fémjelzett vezetési élmény fogalmát, miközben a könnyed nagyvárosi mobilitás immár több mint 60 éve sikeres receptjét is következetesen őrzi.

Az új, tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper menetdinamikai adottságainak tökéletesítésekor a márka mérnökei maradéktalanul kiaknázhatták a BMW Group évtizedes technológiafejlesztési tapasztalatában rejlő szaktudást. A

Az új MINI Cooper E modell akkumulátorának energiasűrűsége 40,7 kWh, az új MINI Cooper SE modellé pedig 54,2 kWh. A két nóvum ezzel hozzávetőlegesen 300 és 400 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel, a belvárosokra korlátozódó kalandozásokon messze túlmutatva. A MINI Cooper esetében a mérnökök még tovább fejlesztették a MINI helykihasználási alapelveit: a maximális sokoldalúság érdekében az alapesetben négy teljes értékű ülést tartogató utastér hatalmas méretű csomagtérré is bővíthető.

Az új MINI Cooper készen áll a tisztán elektromos meghajtású jövőre, a BMW Group lipcsei gyárában napvilágot látó, új MINI Countryman oldalán – amely 2023 novemberében ünnepli premierjét. A MINI Aceman 2024-ben csatlakozik az új MINI modellcsaládhoz.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!