Elektromos pickup fronton is támad a kínai BYD

0

A BYD mára Kína legnagyobb autógyártójává nőtte ki magát, elektromos autók szempontjából legalábbis mindenképpen mindenkit lepipál hónapról hónapra. Ezen a helyzeten pedig vélhetően csak tovább erősít a tény, hogy a Sanghaj Auto Show-n újabbnál újabb modelleket mutattak be.

Elég csak legutóbbi húzásukra gondolni, ami a Seagull és a napokban mutatták be a nagyközönségnek. A Seagull a kínai BYD márka eddigi legolcsóbb elektromos modellje. Kínában mindössze 78 800 jüantól kezdődik a modell alapára, így a nagyjából 3,9 millió forintos ár. A BYD városi ferdehátúja hatalmas siker, ugyanis az autógyártó vállalat tízezer darab előrendelést regisztrált már az első napon, mikor bemutatkozott a nátrium-ion alapú akkumulátoros autó.

De nem csak ezekkel foglalatoskodik mostanában a BYD, hanem komplett termékcsaládokat épít fel elektromos autókból, hogy minden igényt le tudjanak fedni. Ilyen új termékcsaládok az Ocean, a Dinasty, vagy éppen a Yangwang. Utóbbi esetében nemrég mutatkozott be a Yangwang U9, ami a BYD minden újdonságát tartalmazza és nagyjából 2 másodperc alatt futja meg a 0-100 km/h gyorsulást.

A BYD tehát minden irányban terjeszkedik, nincs megállás. Az alábbi fotót látva pedig úgy tűnik, hogy az elektromos pickup kategória lesz a következő, ahová beteszi a lábát a márka.

Ha valakinek a kép láttán egy Ford F-150 ugrik be, az nincs egyedül és erre csak rátesz egy lapáttal az a pletyka, hogy hamarosan egy újabb termékcsalád részeként kerül majd bemutatásra ez a pickup, ami „F” nevet kapja. A képek a kínai Sina online magazinban jelentek meg, amiken egy erősen álcázott pickup látható. Vélhetően elektromos meghajtással, hiszen töltőportokat is sikerült lefotózni a tesztautón.

Sajnos szinte semmilyen specifikáció nem ismert a BYD érkező újdonsága kapcsán, de néhány találgatás azért már ismert. Ilyenek a felfüggesztéssel (BYD DiSus-P) és az kezdőárral (400-600 ezer jüan, 58-87 ezer dollár) kapcsolatos információk. Ami viszont igazán fájó pont, hogy a várható megjelenés és bevezetés ideje egyelőre nem ismert.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!