Tíz új elektromos járműmodellt fejleszt ki a Toyota 2026-ig

0

A Toyota Motor vezető japán autóipari konszern tíz új elektromos járműmodellt kíván kifejleszteni 2026-ig – közölte a cég vezérigazgató-helyettese pénteken

Hiroki Nakajima egy Tokióban tartott sajtóértekezleten azt mondta, hogy 2026-ra tíz új elektromos járműmodell kifejlesztésére számítanak, és arra, hogy ezekből a járművekből évi 1,5 milliót adjanak el.

A Toyota célul tűzte ki, hogy 2030-tól csak elektromos és hibrid járműveket értékesítsen Európában, Kínában pedig 2035-ig szeretné ezt elérni.

Pénteken bejelentették azt is, hogy egy új, különleges egységet is létrehoznak a cégen belül az újgenerációs akkumulátoros elektromos járművekre összpontosítva, nyilvánvalóan válaszul azokra az egyre erősödő aggodalmakra, hogy a márka veszít a Teslával és más riválisokkal szembeni versenyben.

Sato Koji, a Toyota új vezérigazgatója azt mondta, hogy a következő években növelik az akkumulátoros elektromos autóik kínálatát, de a hibridek továbbra is a cég fontos alappillérei maradnak.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!