Az IONIQ 6 lett az év legbiztonságosabb nagyméretű családi autója

0

Az európai újautó-értékelési program (European New Car Assessment Programme, Euro NCAP) közzétette a 2022-es év legbiztonságosabb típusainak listáját.

A független járműtesztelő szervezet fennállásának legmozgalmasabb évét tudhatja maga mögött, 2022-ben nem kevesebb mint 66 új személygépkocsit vizsgáltak meg. A Hyundai elektromos mobilitás terén betöltött vezető szerepét megerősítve az IONIQ 6, a vállalat villamosított Streamliner szedánja kategóriaelsőnek bizonyult a nagyméretű családi autók között.

„Miután tavaly maximális ötcsillagos minősítést kapott az Euro NCAP-tól, az IONIQ 6 most ugyanitt elnyerte az év legbiztonságosabb nagyméretű családi autója címet, ezzel megerősítve, hogy az európai piac egyik legbiztonságosabb akkumulátoros elektromos járműve.” – Mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért, termékekért és PR-ért felelős alelnöke. „A Hyundai minden erejével arra törekszik, hogy a közúti forgalom összes résztvevője számára a lehető legmagasabb szintű biztonságot kínálja, miközben innovatív mobilitási megoldásokat biztosít ügyfeleinek. Az Euro NCAP legújabb elismerése megerősíti a jövőbe mutató mobilitás terén betöltött vezető szerepünket.”

A kategóriagyőztesek meghatározásához az Euro NCAP munkatársai kiszámítják az egyes típusok által a biztonsági vizsgálat négy védelmi kategóriájában (‘felnőtt utasok’, ‘gyermek utasok’, ‘a közlekedés sérülékeny résztvevői’ és ‘biztonsági segédrendszerek’) elért pontszámok súlyozott összegét. A járműveket ennek alapján rangsorolja a szervezet. A kategóriagyőztesek megállapítása során kizárólag a széria biztonsági felszereltséggel elért eredményeket veszik figyelembe; az opciós felszereltséggel végzett, kiegészítő tesztek eredményeit kizárják az értékelésből.

Az IONIQ 6 annak köszönhette a nagyméretű családi járművek méretosztályában aratott végső győzelmét, hogy kiemelkedően teljesített az Euro NCAP tavaly elvégzett biztonsági tesztsorozatán. A szervezet 2022 novemberében jelentette be, hogy a Hyundai tisztán elektromos IONIQ almárkájának legújabb típusa az elérhető legmagasabb, ötcsillagos minősítést szerezte meg.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!