Mexikóban épülhet fel a következő Tesla gigagyár

0

A Tesla Mexikóban szeretné felépíteni a következő észak-amerikai gigagyárát. Legalábbis egy helyi lap beszámolója szerint a Tesla már meg is vette a területet Santa Catarina, Nuevo León államban.

Június közepén röppent fel a pletyka, hogy Mexikóban akar építkezni Elon Musk és a Tesla.

„Jelenleg is számos helyszínt vizsgálunk és néhány ezek közül jobban felkeltette az érdeklődésünket, mint az Észak-Amerikában számításba vehető helyszínek bármelyike. Szóval akár Kanada, Mexikó és az USA is szóba jöhet. A prioritás egyértelműen az, hogy a Giga Texast a mennyiségi termelésig mielőbb eljuttassuk, de ez igen komoly munkát követel meg. Jelenleg sokkal fontosabb az, hogy a Giga Texas eljusson mielőbb ebbe a fázisba, mint hogy új helyszíneket keressünk, de tény, hogy már keressük a következő helyszínt…”

Ha minden a tervek szerint alakul akkor a Tesla 2023 elején hivatalosan is bejelenti legújabb gyárának a pontos helyszínét. A Milenio helyi lap „olyan információkra hivatkozik, amelyekhez a Milenio a titoktartási megállapodás ellenére is hozzáfért.” A forrás úgy tudja, hogy a Tesla és a Nuevo León állam kormánya jelenleg a részletek véglegesítésén dolgozik és az üzemet a Santa Catarina település nyugati részén fogják megépíteni.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk október 22-én találkozott a Nuevo León kormányzójával, García Sepúlvedával és más magas rangú regionális politikusokkal. Majd a találkozás után december 8-án Sepúlveda elszólta magát, hogy „történelmi” beruházások küszöbén állnak.

Ne feledjük, hogy a Tesla Kanadában is egy gigagyár építését tervezi, emellett pedig még tíz vagy tizenkét gyárat szeretne Elon Musk felépíteni a bolygón.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!