Kanadában és Mexikóban is új gigagyárat akar építeni a Tesla

0

Belehúzott az utóbbi pár évben a Tesla. Ma már nem csak egy, hanem 4 gigantikus méretű üzem termékeiből szolgálhatja ki az egyre növekvő igényeket a kaliforniai e-autógyártó. A legújabb két üzem, ami gyakorlatilag együtt nőtt ki a semmiből a Giga Texas és a Giga Berlin. Épp csak elindulhatott itt a termelés és Elon Musk a jelek szerint már a következő gigagyár helyét keresi.

Hogy Musk fejében milyen gondolatok vannak a következő Tesla üzemről, azt csak ő és talán a közvetlen döntéshozói tudják biztosan. Azonban egy Tesla alkalmazottnak sikerült belekérdezni a lényegbe. Múlt héten egy alkalmazottakkal közös zárt eseményen vett részt a Tesla főnöke, aminek a végén volt lehetőség kérdéseket is feltenni. Az ott elhangzottakról hangfelvétel is készült, ami ennél fogva ki is szivárgott. Ezen a felvételen egy alkalmazott azt kérdezte, hogy a Tesla hol tervezi felépíteni a következő gigagyárát az Egyesült Államokon belül, amire a következő válasz érkezett:

„Jelenleg is számos helyszínt vizsgálunk és néhány ezek közül jobban felkeltette az érdeklődésünket, mint az Észak-Amerikában számításba vehető helyszínek bármelyike. Szóval akár Kanada, Mexikó és az USA is szóba jöhet. A prioritás egyértelműen az, hogy a Giga Texast a mennyiségi termelésig mielőbb eljuttassuk, de ez igen komoly munkát követel meg. Jelenleg sokkal fontosabb az, hogy a Giga Texas eljusson mielőbb ebbe a fázisba, mint hogy új helyszíneket keressünk, de tény, hogy már keressük a következő helyszínt…”

A fenti mondatok értelmében már biztosra vehető, hogy a Tesla nem állt meg a gyárak építésével és a jelenlegi két legújabb üzem beindításával. Már most keresik a lehetőségét a következő üzemnek, ami Musk szavaiból kivehetően szinte biztosan az észak-amerikai kontinensen fog megépülni. Azonban mostanában biztosan nem ez lesz a Tesla legnagyobb gondja, hiszen ahogyan Musk is mondta, a Giga Texas és a Giga Berlin is rengeteg munkát ad jelenleg a gyártás optimalizálásán dolgozó mérnököknek. Továbbá ott van a 4680-as cella gyártásának beindítása is, ami szintén nem egy kis feladata lesz a következő időszaknak.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!