Kétezer tisztán elektromos áruszállítót rendelt a Deutsche Post

0
Reklám

A Ford Pro és a Deutsche Post DHL Csoport nemrégiben szándéknyilatkozatot írt alá a logisztikai tevékenységekhez használt elektromos hajtású áruszállítók alkalmazásának globális felgyorsításáról.

A tervezett együttműködés lényege, hogy 2023 végéig a Ford Pro több mint 2000 elektromos hajtású áruszállítót biztosít a Deutsche Post DHL Csoport részére, amely ezekkel az autókkal végzi majd a küldemények házhoz szállítását. A Deutsche Post DHL Csoport ezzel tovább erősíti világelső pozícióját az elektrifikált csomagkézbesítés területén. A megállapodás nemcsak a járművekre terjed ki, hanem az elektromos flotta üzemeltetéséhez szükséges megoldások teljes kínálatára is.

A Ford azt tervezi, hogy 2035-re minden új járműve zéró emisszióval működik, miközben európai létesítményeiben, logisztikájában és beszállítói láncában megvalósítja a karbonsemlegességet, illetve hogy legkésőbb 2050-re mindezt globálisan is kiterjeszti.

A Deutsche Post DHL Csoport a világ első számú logisztikai vállalataként arra törekszik, hogy a klíma védelme érdekében egyre tisztábban működjön, ezért ebben az évtizedben 7 milliárd eurót invesztál a nettó zéró károsanyag-kibocsátású logisztikai megoldások bevezetésébe. A Deutsche Post DHL Csoport célja, hogy 2030-ra a flottájában 60 százalék legyen a csomagfelvételre -és kiszállításra használt elektromos járművek aránya, és ezt a célkitűzését most hatásosan támogatja a Ford Pro elektromos modellkínálata, köztük a vadonatúj E-Transit.

“A Ford Pro és a Deutsche Post DHL Csoport egyaránt elkötelezettek a magasabb szintű fenntarthatóság és az elektromos megoldások iránt, és ez a megállapodás nagy lépést jelent abban, hogy az elektromos haszonjárművek fuvarok millióit teljesítsék világszerte. Az E-Transit a legnagyobb számban értékesített elektromos haszonjármű Észak-Amerikában, június óta pedig Európában is ez a modell a legkelendőbb a saját szegmensében, ami azt jelenti, hogy ez a tisztán elektromos hajtású 2 tonnás áruszállító már most is hatékonyan támogatja ezt a közös törekvést.” Nyilatkozta Hans Schep, a Ford Pro európai vezérigazgatója.

“A kézbesítés utolsó szakaszát jelentő házhoz szállítás nagyon fontos terület a széndioxid-kibocsátás megszüntetése szempontjából. Azzal, hogy a mintegy 27.000 elektromos haszonjárműből álló globális flottánkat ezentúl az új E-Transit erősíti, még több zöld kiszállítási szolgáltatást kínálhatunk majd világszerte. Ha egyesült erővel dolgozunk ki megoldásokat logisztikai feladatainkhoz, még hatékonyabbá tehetjük működésünket és szolgáltatásunkat.” Mondta el Anna Spinelli, a Deutsche Post DHL Csoport beszerzési és mobilitási igazgatója.

A megállapodás értelmében a Ford Pro már le is szállította az első E-Transitokat, amelyek a világ több országában is munkába álltak csomagkézbesítő járműként. A Deutsche Post DHL Csoport megrendelése dobozos kialakítású E-Transitokra vonatkozik, amelyeket arra terveztek, hogy küldeményeket kézbesítsenek velük Amerikában és Európában. Az új autók éppen az év végén, vagyis a csúcsidőszakban csatlakoznak a cég flottájához, hogy a csomagküldés a legsűrűbb szezonban is fenntarthatóbb legyen.

A Ford és a Deutsche Post DHL Csoport által aláírt szándéknyilatkozat alapján a két vállalat a későbbiekben közösen fejleszthet termékeket, illetve új digitális és töltési megoldásokat. A Ford Pro már a kezdetektől hozzáférést biztosít innovatív ötleteihez, ezért tesztautókat ad át a Deutsche Post DHL Csoportnak, emellett pedig azt is megvizsgálják, hogyan terjeszthetik ki együttműködésüket a világ egyre több piacára.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!