A BMW másfél milliárd dollárt fektet be Kínában akkugyártásba

0
Reklám

BMW Group autógyártó és a kínai Brilliance Auto vegyes vállalata, a BMW Brilliance Automotive (BBA) 10 milliárd jüant (mintegy 1,4 milliárd dollárt) fektet be akkumulátorgyártásba az északkelet-kínai Senjangban. Közölte a Hszinhua hírügynökség hétfőn.

Az aláírt megállapodás lehetővé teszi a vegyes vállalat számára, hogy bővítse akkumulátorgyártási kapacitását Senjangban, ahol a BMW idén júniusban egy 15 milliárd jüan (közel 2,1 milliárd dollár) értékű új üzemet adott át. A BMW mintegy 28 ezer főt foglalkoztat Kínában. Senjang a BMW Group legnagyobb gyártóbázisa a világon.

Franz Decker, a BBA elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy az új beruházás a BMW e-mobilitási stratégiájának „döntő fontosságú következő lépése” Kínában.

A legfrissebb adatok szerint Kínában, amely a világ legnagyobb autópiaca, 1,84 millió új személygépkocsit adtak el októberben, ami 7,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A New Energy Vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek októberi értékesítése 75,2 százalékkal, 556 ezerre ugrott.

A Kínai Személyautó-gyártók Szövetsége (CPCA) azzal számol, hogy az idén 6 millió NEV-járművet értékesítenek az országban a tavalyi 2,99 millió után.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!