Brutális adatokkal érkezett meg a Mercedes EQE SUV

0

A Mercedes-Benz bemutatta a tisztán elektromos EQE SUV modelljét, ami stratégiailag fontos szerepet játszik a zéró emissziós jövő felé vezető úton.

A Mercedes-Benz magasabb fokozatba kapcsol és az EQS, EQE és az EQS SUV után végre lerántotta a leplet az EQE SUV-ról melynek formanyelvét lágy vonalak jellemzik. A már-már ismert dizájnt az új Black Panel hűtőrács és a 19-22 colos kerekek törik meg. Továbbá a Mercedes külön kiemelte, hogy nagy hangsúlyt fektet az EQE SUV modelljének tartósságára. Ezért a karosszéria egyes részei 100%-ban újrahasznosított acélból készülnek és a csillagos márka szerint 70 kg-nyi alkatrész teljesen környezetbarát módon készül. Az ajtókilincsek például újrahasznosított műanyagból készülnek.

A Mercedes-Benz EQE SUV az EVA2 platfromra épül, így a tengelytávja 3,03 méter, hossza 4,86 méter míg a szélessége 1,94 méter. Magassága pedig 1,69 méter. A csomagtartó kellően nagy, 520 literes, ami a hátsó ülések lehajtásával 1675 literre növelhető.

Az utastérben ismerős az MBUX Hyperscreen, ami három képernyőből áll és a 141 cm hosszú műszerfal mentén helyezkednek el. A sofőr képernyőjének képátlója 12,3 hüvelyk, akárcsak az utasoldali képernyőé. A központi képernyő nagyobb, 17,7 hüvelykes.

Az EQE SUV esetében négy vezetési mód áll rendelkezésre: Eco, Comfort, Sport és Individual. Az összkerékhajtású változatokhoz Offroad üzemmód is megtalálható. Lehetőség van továbbá a jármű lassításának három fokozaton keresztül történő szabályozására: D+, D és D-, valamint a kormánykerék lapátjain keresztül a „Sailing” funkció használatára a fékezés közbeni energia-visszanyerés szabályozására. 

Továbbá a Mercedes-Benz EQE SUV-ban megtalálható az Airmatic légrugózás is, mellyel az autó magassága akár 30 mm-rel is megemelhető. Emellett a hátsókerék-kormányzás is rendelhető az EQE SUV-hoz, amivel a fordulókör 12,3 méterről akár 10,5 méterre is csökkenthető.

Az EQE SUV három változatából a leggyengébb a 350+ ami egyetlen hátsó motort használ, 292 lóerőt és 565 Nm nyomatékot fejleszt. A második változat, a 350 4Matic két motorral és összkerékhajtással rendelkezik. Továbbra is 292 lóerős, de a nyomaték 765 Nm-re nő. A harmadik változat, az 500 4Matic 408 lóerőt és 858 Nm nyomatékot biztosít két villanymotoron keresztül.

Akinek mindez nem lenne elegendő annak a Mercedes-AMG EQE SUV ajánlott, melynek teljes neve Mercedes-AMG EQE 53 4Matic+, és akár 687 lóerőt és 1000 Nm nyomatékot is leadhat. 0-ról 100 km/h-ra 3,4 másodperc alatt gyorsul fel, végsebessége pedig 240 km/h. 

A Mercedes-AMG stílusa és megjelenés brutális. A motorháztetőn lévő Mercedes-Benz logót a Mercedes-AMG címer váltotta fel, a belső tér pedig határozottan sportosabb lett. 

A Mercedes-Benz EQE SUV 400 voltos architektúrával és 90,6 kWh-s akkumulátorral látja meg a napvilágot. Alap a 11 kW-os AC töltés, de kérhető akár 22 kW-os fedélzeti töltővel is az EQE SUV. Emellett 170 kW-os egyenáramú töltésre is képes az EQE SUV. Hatótávolsága pedig 460 és 590 kilométer között lehet, mindez függ a kiválasztott változattól is.

A gyártó szerint az árakat és a felszereltséget idén decemberben jelentik be. A Mercedes-Benz EQE csak 2023 tavaszán lesz kapható. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!