Rendkívül kelendőek a Mercedes elektromos autói

0

A Mercedes-Benz személyautós üzletága mintegy 30 000 tisztán elektromos autót értékesített a harmadik negyedévben. Mindez kétszer több, mint az előző év azonos időszakában. A Mercedes-Benz Vans további 3300 tisztán elektromos járművet szállított le július és szeptember között.

A Mercedes-Benz a mintegy 30 000 eladott tisztán elektromos járművével 115 százalékos növekedést ért el a 2021 harmadik negyedévéhez képest, és 28 százalékos növekedést 2022 második negyedévéhez képest. Viszont, ha a plug-in hibrid és a Smart modelleket is ideszámítjuk, akkor a harmadik negyedévben 75 900 darab hálózatról tölthető elektromos autót adott el a Mercedes. Tehát az összes új Mercedes 14,7 százaléka részben vagy egészében elektromos hajtású.

Januártól szeptemberig a Mercedes-Benz mintegy 75 400 tisztán elektromos autót adott el világszerte, ami 126 százalékos növekedésnek felel meg 2021 azonos időszakához képest. Szeptemberben pedig a 13 100 átadott BEV modellel új havi eladási rekordot döntött meg a csillagos márka. Amennyiben a PHEV-ket és a Smart elektromos autóit is beleszámítjuk, a januártól szeptemberig tartó összesített eladások 215 400 darabra emelkednek, ami 17 százalékos növekedést jelent.

Az elektromos autók értékesítése különösen jól megy a Mercedesnek Európában, ugyanis januártól szeptemberig minden tizedik Európában értékesített Mercedes-Benz a gyártó szerint akkumulátoros elektromos jármű volt. Az EQA, mint a legkelendőbb elektromos autó, elérte a 14 900 eladott darabot.

A személygépkocsi-részleggel párhuzamosan a Mercedes-Benz Vans is bemutatta negyedéves adatait. Itt a divízió körülbelül 3300 elektromos járművet szállított le 2022 harmadik negyedévében. Ez 14 százalékkal kevesebb, mint 2021 azonos időszakában. A Mercedes-Benz Vans az összes hajtástípust tekintve 99 700 kisteherautót értékesített július és szeptember között, ami 4 százalékos növekedést jelent. az előző év azonos időszakához képest.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!