Rekordmennyiségű kínai elektromos autót rendelt egy európai autókölcsönző

0

Ahogy a BYD megjelent Európában, egyből százezer elektromos autót adott el a német SIXT nagymúltú autókölcsönző vállalatnak.

A kínai BYD rekordgyorsasággal cselekszik annak érdekében, hogy minél több elektromos autója kerüljön az öreg kontinensre. Mi sem bizonyítja jobban, mint a néhány napja a német SIXT autókölcsönző vállalattal megállapodott százezer tisztán elektromos BYD jármű vásárlása.

A megállapodás első szakaszában már idén több ezer tisztán elektromos BYD modell kerülhet a SIXT flottájába az öreg kontinensen, majd 2028-ig több mint százezer e-autót szereznek be. Az első típus, melyet a bérlők vezethetnek az a BYD Atto 3 nevű modell, ami egy kompakt méretű szabadidő-autó. Az Atto 3 elektromos SUV modellt egy 201 lóerős villanymotor hajtja és egyetlen töltéssel akár 420 kilométert tud megtenni. Az elektromos BYD autókat elsőként Németországban, Franciaországban, Hollandiában és az angol piacon vezetik be.

Ez a hatalmas adásvételi szerződés része a SIXT azon stratégiájának, hogy 2030-ra az európai flottájának 70-90%-át villamosítja. A SIXT SE vezérigazgató-helyettese, Vinzenz Pflanz kifejtette: „A SIXT könnyen használható, rugalmas és korlátlan mobilitást kínál ügyfeleinek minden nap. A 2022. január és augusztus között gyártott több mint egymillió darabbal a BYD a világ legnagyobb járműgyártója az eMobility területén. A BYD-vel kötött megállapodás fontos mérföldkő ahhoz, hogy beváltsuk ígéretünket, miszerint jelentősen több e-autó kerül forgalomba. Nagyon várjuk a BYD-vel való együttműködésünket.”

Bár a SIXT jelenlegi BYD elektromos járművekre vonatkozó megállapodása csak az EU-ra és az Egyesült Királyságra terjed ki, a vállalatok közölték, hogy már vizsgálják a lehetséges együttműködési lehetőségeket a világ különböző régióiban. 

A nagy autókölcsönzők közül az elektromos átállás előszelét jelzi az is, hogy tavaly a Hertz jelentette be, hogy 100 ezer Teslát, majd 65 ezer Polestart rendelnek a szolgáltatásukba.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!