Brutális negyedéves rekordot ért el a Tesla

0

A Tesla a harmadik negyedévben több mint 365 000 elektromos autót gyártott és több mint 343 000 modellt szállított le.

A kaliforniai texasi elektromos autógyártónak ismét sikerült a váratlant elérni az utóbbi három hónapban. Volt itt minden, elkészült a hármmilliomodik Tesla, beárazták Magyarországon a Model X és S modelleket. Továbbá a kínai gyár sem ült a babérjain és odaát legyártották az egymilliomodik Teslát és megérkezett a legolcsóbb Model Y Magyarországra.

Alig néhány órája pedig közzétette a Tesla a legfrissebb gyártási és szállítási számokat, melyből kiderül, hogy brutális gyártást sikerült összehozni. Habár a gyártási volumen folyamatos növelése mellett egyre nagyobb kihívást jelent a Teslának, hogy ésszerű költségek között tartsa járműszállítási kapacitás biztosítását.

Ennek ellenére azt hiszem, hogy nincs oka a Teslának a panaszra az alábbi számok láttán:

Legyártott modellLeszállított modell
Model S/X19 935 darab18 672 darab
Model 3/Y345 988 darab325 158 darab
Összes365 923 darab343 830 darab

A Tesla 2022. október 19-én, szerdán a piaczárást követően teszi közzé a 2022 harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit. Ekkor Elon Musk vállalat egy rövid tájékoztatót is kiad, amely a 2022 harmadik negyedéves frissítésre mutató hivatkozást is tartalmazza. Továbbá a szokásosnak mondható élő kérdések és válaszok szekcióval is készül, hogy megvitassák a vállalat pénzügyi és üzleti eredményeit és kilátásait.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!