Dinamikus sportkocsivá alakítható a Polestar 3

0

A Performance Package-nak köszönhetően egyetlen gombnyomásra egy dinamikus sportkocsivá alakítható a Polestar 3 elektromos SUV, ami akár 600 kilométer megtételére is alkalmas lesz.

A Polestar az elmúlt hónapok alatt rengeteg információt szivárogtatott a 3-as SUV modelljéről, most azonban egy kép kíséretében elárulta, hogy mire lesz képes az újdonságuk a Performance-ok Package-nek köszönhetően. A legújabb sarkcsillag premierje október 12-én lesz megrendezve Koppenhágában, ahol a márka vezérigazgatója, Thomas Ingenlath is jelen lesz.

A Polestar 3 bevezető változata egy erőteljes hajtásláncot kap, két, hátul elhelyezett villanymotorral. Tehát a Polestar elsősorban a Performance Package-ra koncentrál első körben, amivel az elektromos SUV 517 lóerőre és 910 Nm nyomatékra képes. Továbbá a Performance csomaghoz hozzátartozik a fejlett légrugózás és az aktív lengéscsillapítók is.

A felfüggesztés reakciója természetesen változtatható lesz a kényelmesebb vagy a sportosabb vezetési módokkal. A Performance Pack-el ezen felül speciális futómű-kalibráció és sportosabb kormányzás is választható lesz. A Polestar szerint a 3-as modell képes lesz arra, hogy „alacsony súlypontját és nagy stabilitását kihasználva egy szempillantás alatt agilis és dinamikus sportkocsivá alakuljon át.”

Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója így nyilatkozott. “A Polestar 3 az elektromos korszak új SUV-ja. Dizájn-identitásunk ezzel a csúcskategóriás, nagy méretű luxus EV-vel együtt fejlődik, erős, egyedi márkakarakterrel. Ezzel az autóval visszahozzuk a ‘sportot’ az SUV-ba, hűek maradva teljesítménybeli gyökereinkhez”

Az első tisztán elektromos Polestar 3 modellek 2023 elején gördülnek le a gyártósorról, melyeket Kínában és az Egyesült Államokban fognak gyártani.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!