A Mercedes sem dobja ki az elhasznált akkumulátorait

0

A Mercedes-Benz egy megállapodást írt alá a Batteryloop vállalattal, melyben kikötötték, hogy az elhasznált akkumulátorokat energiatároló-rendszerekben használják fel.

Nincs ok a pánikra, ugyanis a Mercedes-Benz sem dobja ki az elhasznált, kevés kapacitással bíró akkumulátorait, hanem egy új helyen kelti újra életre azokat. Egészen pontosan Svédországban, hisz a Mercedes-Benz Energy a Batteryloop vállalattal írt alá egy megállapodást, hogy a használt akkumulátorokat egy úgynevezett BLESS (Battery Loop ESSity) energiatároló rendszerben használják fel.

Első körben három, egyenként 2,8 MW kapacitású rendszerről van szó, amelyeket a közüzemi hálózat energiagazdálkodásának javítása érdekében három skandináv város önkormányzata rendelt meg. A BLESS energiatároló rendszereket a következő hónapokban már szolgálatba is vehetik a skandináv városok.

Rasmus Bergström, a Batteryloop vezérigazgatója így nyilatkozott a Mercedes-Benzzel kötött megállapodásról: „Az a tény, hogy energiatároló rendszereink az autóiparban újrahasznosított akkumulátorokból készülnek, egyszerre erőforrás-hatékony és klímatudatos.”

A három energiatároló rendszer közül az elsőt Karlshamnban, az ország déli részén fekvő, mintegy 20000 lakosú településen telepítik, míg a következők olyan projektek részét képezik, amelyekben maga a Stena is részt vesz: a második egy épülőben lévő új lakótelepet szolgál ki Humlestadenben, a Hogsbo kerületben, amely Göteborg egyik kerülete. Az utóbbit a halmstadi Stena Nordic Recycling Centre fogja használni.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!