Itt az első Nissan LEAF halottaskocsi

0

A Wilcox Limousines júliusban szállította le az első tisztán elektromos, Nissan LEAF-ből átalakított halottaskocsiját.

A brit Wilcox Limousines halottaskocsivá alakított át egy 62 kWh-s Nissan LEAF-et még év elején melynek teljes ára 109 950 fontba került. Az átalakításra specializálódott vállalat júliusban szállította le az első halottaskocsit a londoni székhelyű Leverton & Sons temetkezési vállalkozásnak.

Louis Wilcox, a cégalapító William Wilcox unokája elmondta, hogy az új elektromos átalakítást meglehetősen jól fogadták az ország nagy temetkezési vállalatai. Ezen vállalatok szerint egyre zöldebb alternatívát kell nyújtani a környezettudatos vásárlók számára. „A tisztán elektromos LEAF halottaskocsi ideális mindazok számára, akik egyszerűbb és zöldebb temetést vagy hamvasztást kérnek a szeretteik számára.”

Továbbá a következő négy hónapban további tizenkét átalakított LEAF halottaskocsi kerül más-más temetkezési vállalatokhoz az országban. Az átalakított LEAF mindössze 3%-kal nehezebb, mint egy hagyományos LEAF.

Mindeközben Wilcox kihívásokkal teli időket jósol az elektromos temetkezési járművek és különösen az iparág által használt nyolcüléses limuzinok átalakítására 2030-ra mikor betiltják a benzines és dízel autókat.

fotók: moveelectric.com

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!