Hódmezővásárhelyen is megszűnik az ingyenes parkolás zöld rendszámmal

0

2022 július 1-től Hódmezővásárhelyen is fizetni kell a parkolásért, ha zöld rendszámos környezetkímélő autóval akarunk a városban parkolni.

Márki-Zay Péter emlékeztetett, a díjmódosítások sokáig tiltva voltak a kormány döntése miatt. Hó végén lejár a covid miatti rendkívüli veszélyhelyzet és a díjemelési tilalom, ezért döntenek az emelés mellett. 200-ról 250 forintra nő az óránkénti várakozás díja.

Gyöngyösi Ferenc módosító indítványt tett a napidíjról, ami eredetileg nem szerepelt a közgyűlési anyagban. Eszerint négy óránál többet nem kell fizetni egy egész napos parkolásért. Ez eddig három óra volt. A módosítást minden képviselő megszavazta.

Benkő Zsolt kijelentette, a díjemelést nem tudják támogatni. A zöld rendszámos autókról nem kaptak legutóbb sem kimutatást. Pont azért lett bevezetve a mentesség, hogy azok a helyi lakosokat támogatsák, akik nem szennyezik a környezetet. Módosító indítványként kérte, ezt vegyék ki a szabályozásból.

A polgármester szerint nem tömeges, hogy rászoruló embereknek lennének zöld rendszámos autói. Nem életszerű, hogy mentességet kapjanak azok, akiknek ilyen autójuk van. Országos tendencia, hogy nekik megszüntetik a korábbi kedvezményt. Kevés a parkolóhely a városban, nehezítő körülmény, ha a zöld rendszámos autók bármeddig ott lehetnének. Más megyei jogú városokkal összehasonlítva kedvezőbb a parkolás, most sok év után emelkedik 25%-al.

Benkő módosítását a zöld rendszámos autók ingyen parkolásáról nem támogatta a többség, az emelésről szólót pedig megszavazta.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!