Kevesebb Polestar elektromos autó készülhet idén

0

A Polestar az egyik legérdekesebb elektromos autó gyártó és bár értékesítési volumenben elmaradnak a piacvezető Teslától, ettől függetlenül a Polestar is erős eladásokról számolhatott be az elmúlt négy hónapban.

Viszont egyre inkább tűnik úgy, hogy a 2022-es évnek járó sikert elviszi az infláció, a nyersanyaghiány és az ukrán-orosz háború. Egymás után jelentik be nagy autógyártók, hogy idén nem tudnak több elektromos autót leszállítani, vagy éppen rendelést sem vesznek fel az idei évre.

A Polestar is látja a problémákat és ennek következményeként csökkentették az általuk idénre kitűzött értékesítési számokat. Eddig 65 000 eladott elektromos autóval számolt a Polestar 2022-re, ám ezt lecsökkentették 50 000 darabra. Állítólag 2022 első felében Kínában jelenleg is zajló kormányzati zárlatok eredménye. A márka közleménye a problémák forrásának csupán a kínai helyzetet említette, az ukrán-orosz háborúról nem tesz említést.

„A 2022-es csökkentés 100%-ban a kínai bezárásoknak tulajdonítható” – írta a Polestar. Azonban a döntéshozóknak van tervük a kiesés részleges kompenzálására. A terv alapja egy második műszak beállítása a termelésben, így valamennyire pótolható lesz az év során elszenvedett termeléskiesés.

2022 tényleg jól indult. Az év első négy hónapjában a Polestar autóeladásai több, mint kétszeresére, mintegy 13 600-ra, míg a vállalat megrendelései több mint háromszorosára, csaknem 23 000 járműre nőttek. Igény lenne a sok Polestar elektromos autóra, de 50 000 darabnál többet sajnos nem kell idénre várni.

Eddig csak a magánszemélyek problémáit érintettük. Nem szabad elfelejteni, hogy a Hertz autókölcsönző is berendelt 65 ezer Polestar 2-t még áprilisban. Azonban a fenti infók fényében erősen kétséges, hogy mikorra fog az összes megrendelt autó megérkezni a Hertz flottájába.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!