Eladja autómegosztó szolgáltatását a BMW és a Mercedes

0

A Free2move bejelentette, hogy megállapodást írt alá a 2019-ben a BMW Group és a Mercedes- Benz Mobility közös vállalkozásaként létrehozott Share Now autómegosztó vállalat felvásárlásáról. 

Ez a megállapodás tovább erősíti a Free2move vezető globális mobilitási szereplővé válását, és 14 európai nagyvárossal és 10 000 járművel bővíti a Free2move 2 500 járműből álló jelenlegi autómegosztó flottáját.

„A Share Now európai nagyvárosokban meglévő erős pozíciójának integrálása a szolgáltatások szélesebb körét biztosítja majd változatos mobilitási igényű ügyfeleink számára” – jelentette ki Brigitte Courtehoux, a Free2move vezérigazgatója. „Hasonlóan fontos, hogy ez a felvásárlás cégünk nyereséges növekedését is fel fogja gyorsítani. Egy lépéssel közelebb kerültünk azon célunkhoz, hogy 2030-ig 15 millió aktív felhasználóra bővítsük a Free2move globális jelenlétét.”

A Free2move pénzügyi fegyelmét és nyereséges üzletvitelét kiaknázó felvásárlás tovább fokozza majd a méretgazdaságosságot és a szinergiákat, és hozzájárul ahhoz a Dare Forward 2030 törekvéshez, hogy nyereséges mobilitási szolgáltatásának nettó bevételét 2,8 milliárd euróra növelje. Első lépésként 700 millió eurót realizálva 2025-ben.

A Free2move a közelmúltban jelentette be az Opel Rent felvásárlását, felgyorsítva ezzel németországi és ausztriai növekedési stratégiáját, illetve a cég autókölcsönzőből mobilitási szolgáltatóvá való átalakulását. Eközben felgyorsította autómegosztási tevékenységének bővítését az Egyesült Államokban: a szolgáltatás már Washington D.C., Portland (Oregon), Denver (Colorado), Columbus (Ohio) és Austin (Texas) területén is elérhető. A Free2moveEurópában (Párizsban és Madridban) is végez autómegosztást.

A SHARE NOW autómegosztó szolgáltatást Magyarországon a Wallis csoport üzemelteti 60 000 regisztrált felhasználóval és 440 autóval, amik között már most nagy számban érhetőek el Fiat és Peugeot modellek a felhasználók számára Budapest legnagyobb kiterjedésű carsharing zónájában.