Megérkezett az első Rivian R1T Európába

0

Belgiumban, a holland határ közelében kapták lencsevégre az első Rivian R1T pickupot.

2021 nyarán a Rivian megerősítette, hogy 2022 első felében kezdi meg az elektromos autóinak értékesítését Európában. Egyelőre azonban ennél pontosabb időpontot nem tudunk, de az első Rivian R1T megérkezett Európába. A belgiumi Liége egyik repülőterén egy platóra spaniferezve, szállításra készen kapták lencsevégre a Rivian pickupját.

Sajnos arra nem derült fény, hogy az első R1T-t a Rivian hivatalosan hozta-e Európába, vagy egy magánrendelésről van-e szó. Az viszont biztos, hogy ez az első példány Európában, vagyis amiről van kép.

A Rivian Tulajdonosok Fórumán többen megerősítették a helyszínt, hogy ahol lefotózták az közel van a VDL Nedcar székhelyéhez. Ez az egyik európai cég mellyel a Rivian tárgyalásokat folytatott egy esetleges holland gyár megnyitásáról. Ezek a pletykák tavaly év végén bukkantak fel a neten, ugyanis akkor volt róla szó, hogy a jelenlegi BMW X1 és a Mini gyártásával foglalkozó VDL Nedcar tárgyalt a Riviannal.

Volt idő, mikor a Rivian egy Bristol melletti lehetséges helyszínt is szemügyre vett az Egyesült Királyságban. Továbbá két európai országban is nézelődött a Rivian mint lehetséges helyszín. Az egyik Németországban a másik pedig Magyarországon. Végleges döntés eddig még nem született. Az viszont biztos, hogy a Rivian üzleti modellje arról szól, hogy az elektromos autóit helyben, a kiszolgálandó piacokra építi.