Hamarosan három új, tisztán elektromos Lancia érkezik

0

A Stellantis egy tízéves tervet tett közzé melyben mindent elkövet, hogy visszahozza a piacra a Lancia márkanevet.

A Lancia egy teljesen új korszak küszöbén áll, ugyanis 2028-ra teljesen át akar állni az elektromos autók gyártására az olasz márka. Kezdésnek három tisztán elektromos modellt akarnak piacra dobni, érdekes dizájnelemekkel. Ha hihetünk a Stellantis ütemtervének akkor kétévente fognak megérkezi az új Lancia elektromos autók.

Elsőként 2024-ben debütál a 2011 óta alig változó Lancia Ypsilon ami már a negyedik generációnál fog tartani. Majd ezt követi 2026-ban a Lancia első, tisztán elektromos crossovere mely a legendás Aurelia nevet támaszthatja fel az 1950 és 1958 közötti időszakból. Végül 2028-ban debütálhat a tisztán elektromos Lancia Delta.

Az utóbbi kettő modell csak tisztán elektromos hajtáslánccal fog napvilágot látni, egy a Stellantistól kapott platformon.

A Lancia legújabb közleménye az első infómorzsákat is tartalmazza az új modellek dizájnjáról, melyek a Lancia örökségéből merítenek ihletet, az ikonikus elemeket „modern módon újraértelmezve.” Az első ilyen a kehely alakú hűtőrács, mely a villanyautókon világítani fog. Hasonlót már a BMW, a Rolls-Royce, a Mercedes-Benz és a Skoda is rakott már autóira.

Az új modelleket a nemrég kinevezett Jean-Pierre Ploué, a Lancia torinói tervezőközpontjának vezetője fogja koordinálni. Jean-Pierre álmodta meg a teljesen megújult utasteret mely a Stellantis-csoport által újrahasznosított anyagokat fogja használni.

Továbbá a Lancia száz új márkakereskedést akar nyitni 60 európai nagyvárosban. Viszont az olasz autógyártó azt szeretné, ha az eladásainak fele az interneten valósulna meg.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!