A GMC-t is meglephette, hogy mennyien akarnak elektromos Hummert

0

Talán soha nem tudjuk meg, hogy a General Motors és annak GMC márkája milyen értékesítési adatokkal számolt az elektromos meghajtás bevezetésekor. Azt viszont már most tudjuk, hogy eddig mekkora előrendelés futott be az elektromos Hummer esetében. Több, mint 65 000 igény érkezett be a típus pickup és zárt SUV kiviteleire.

Bizonyára a GMC sem hitte, hogy ekkora lesz az érdeklődés az elektromos Hummer iránt. A jó hír, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a GMC felgyorsítja a Hummer elektromos járművek gyártását, hogy lépést tudjon tartani a növekvő fogyasztói igényekkel. A Hummer SUV-változatának kiszállításait a tervek szerint csak 2023-ban tudja megkezdeni a GMC. Ennek tetejében az új pickup rendeléseket csak 2024-ben teljesítik legkorábban, ha maradnak a jelenlegi gyártási ütemtervnél.

Márpedig sokáig nem maradhat a GMC ennél a bizonyos ütemtervnél, muszáj lesz elősegíteni a termelés felfuttatását, hiszen két hónappal ezelőtt 60 000-nél járt az előrendelési számláló. Közel két hónap alatt újabb 5000 elektromos Hummer autóra érkezett rendelés. Azt pedig látni kell, hogy az Államokban is folyamatosan nő a fosszilis üzemanyagok ára, ami még több embert irányít át az elektromos meghajtás irányába, még ha éppen egy Hummert is akarnak venni első elektromos autónak.

Ezen túlmenően a Hummer foglalásait tényleges megrendelésekre váltó fogyasztók aránya 95%. Ez a szám pedig magasabb a vártnál, legalábbis a GMC globális alelnöke, Duncan Aldred szerint. Aldred beszélt a GMC növekedési tervéről is a Hummer EV iránti nagyobb kereslet fényében:

„A gyártási ütemterv valóban újra tervezésre szorul, amin dolgozunk is nagy erőkkel, hogy még az általunk tervezettnél is előbb tudjuk teljesíteni ezeket a rendeléseket. Igen, mi is látjuk az igények növekedését.”

Noha a GMC nem közölt konkrétumokat arról, hogy a Hummer EV pickup- és SUV-változatai között miként oszlanak meg a foglalások, azt azonban kijelentette, hogy a korai foglalások többsége a pickupra vonatkozott, mivel az előbb jelent meg. Ennek ellenére a közelmúltban sokkal több rendelés érkezett a Hummer EV SUV változatára. Ennek ellenére a jármű ezen verziója a tervek szerint csak jövőre érkezik meg. Az pedig már most biztos, hogy aki nem adta le korábban a rendelését, annak legalább két évet kell várnia, mire megkaphatja a vágyott autóját.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!