Közösen fejlesztene elektromos haszongépjárműveket a Hyundai az Ivecoval

0

A személyautók mellett az áruszállító járművek is egyre nagyobb mértékben állnak át az elektromos meghajtásra és ezen a területen is egyre több márka jelenti be az ilyen irányú terveit. A dél-koreai Hyundai manapság is rendelkezik számos kiváló furgonnal, vagy éppen nagyobb méretű személyszállítóval, ám ezek szinten minden esetben belsőégésű motorral szerelt modellek.

Azonban pont a Hyundai az egyik olyan márka, akik nem akarják annyiban hagyni ezen a területen a dolgokat és hasonlóan a személyautós piac kapcsán tett bejelentéseikhez, nem akarják kihagyni az áruszállítási szegmens-adta bevételi lehetőségeket sem. Ennek érdekében pedig el is indultak a folyamatok, melyek egyike lehet a nemrég hivatalosan is bejelentett együttműködés. A partner pedig az Iveco Group.

A Hyundai Motor Company és az Iveco Group az együttműködési megállapodást is aláírta. Ennek kapcsán a közös jármű-technológia, a közös beszerzés és a kölcsönös ellátás terén állapodtak meg. A megállapodás aláírására Szöulban került sor, március 4-én. Az aláírási ceremónia a Hyundai Motor szöuli központjában zajlott. A főbb résztvevők között volt Jaehoon Chang, a Hyundai Motor Company elnök-vezérigazgatója. Martin Zeilinger, a Hyundai Motor Company ügyvezető alelnöke és haszongépjármű-fejlesztési műszaki részlegének vezetője. Gerrit Marx, az Iveco csoport vezérigazgatója és Marco Liccardo, az Iveco Group technológiai és digitális igazgatója.

A megállapodás első körben az együttműködésben rejlő lehetőségeket tárja fel. Elsősorban az elektromos hajtásláncokhoz és platformokhoz kapcsolódóan, de ide tartoznak még az az üzemanyagcellás rendszerek. Továbbá a jármű automatizálás és a haszongépjárművek összekapcsolhatóságának vizsgálata. A mostani megállapodás egyben egy további lépés is a Hyundai Motor és az Iveco Group független stratégiájában, amelynek célja, hogy vezető innovatív megoldásokat hozzon létre napjaink gyorsan változó környezetben a kölcsönösen előnyös partnerségek ökoszisztémájának kiépítésével.

Végül pár szóban nézzük meg, az Iveco Group milyen szerepet is tölt be napjaink autóiparában, akik összesen 8 márkán keresztül vannak jelen. Mind a nyolc márkája jelentős erőt képvisel saját üzletágában: az IVECO úttörő haszongépjármű-márka, amely nehéz, közepes és könnyű tehergépjárműveket tervez, gyárt és forgalmaz. Az FPT Industrial, a mezőgazdasági, építőipari, tengeri, energiatermelési és haszongépjárművek ágazataiban a fejlett hajtáslánc-technológiák széles skálájának globális vezetője. Az IVECO BUS és HEULIEZ, tömegközlekedési és prémium autóbusz-márkák. Az Iveco Defence Vehicles, speciális védelmi és polgári védelmi felszerelésekhez. Az ASTRA vezető szerepet tölt be a nagy méretű, nagy teherbírású kőbányai és építőipari járművek területén. Míg a Magirus, az iparágban elismert tűzoltójármű- és -felszerelés-gyártó és az IVECO CAPITAL, a finanszírozási részleg, amely mindegyiket támogatja. Az Iveco Csoport körülbelül 34 000 embert foglalkoztat világszerte, 29 gyártóüzeme és 31 K+F központja van.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!