Diess szerint Elon Musk téved és kell a Lidar

0

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója szerint Elon Musk téved és kell a hármas szintű önvezetéshez a Lidar rendszer.

Herbert Diess a napokban tartotta a Redditen az AMA (Ask Me Anything – kérdezz tőlem akármit) fogadóóráját, ahol többek között elárulta, hogy számos frissítés érkezik a Volkswagen ID.4 modelljükhöz. Azonban itt nem csak az újdonságokról volt szó, hanem rengeteg kérdésre adott választ a VW főnök. Különös tekintettel az elektromosítást, szoftvereket és az önvezetést kérdezték tőle a VW rajongói.

A Lidar technológiával kapcsolatos álláspontjáról is kérdezték a VW első emberét. Diess szerint elengedhetetlen a hármas szintű önvezetés eléréséhez a Lidar: „A Lidar technológia még mindig drága, de ma ez az egyetlen módja annak, hogy redundáns érzékelést biztosítson az autónak. Elengedhetetlen és nem elég a kamerarendszer. A biztonság rettentően fontos az önvezetés során.”

A Volkswagen az Intel leányvállalatával, a MobileEye-al társult a Lidar rendszereivel kapcsolatban. Mindeközben Diess személyes jóbarátja, Elon Musk teljesen más véleménnyel van a Lidar radarok alkalmazásával kapcsolatban. A Telsa CEO-ja szerint szükségtelen a Lidar és a múltban rámutatott arra, hogy az embereknek is elég a két szeme, nincs Lidar radarunk a tájékozódáshoz. Ezért az autónak is elég a kamera.

Mindenesetre jó látni a verseny, hogy egyik cég ezen az úton, míg a másik gyártó azon az úton indult el. Lehet, hogy mind a kettő sikeres lesz. Hamarosan meglátjuk.

Továbbá Diess megemlítette a Volkswagen Csoport szoftvereit is. Elismerte, hogy fájó pont volt a VW számára az autók szoftverei és éppen ezek miatt késett az ID.3 piaci bevezetése is. Éppen ezért Diess ígéretet tett arra, hogy a jövőben a VW többet tesz azért, hogy önellátóvá váljon és házon belül fejlessze a szoftvereket. „Olyan képességeket sajátítunk el, hogy önellátóvá válhassunk a szoftverek terén. Tavaly körülbelül 1000 új szoftvermérnököt vettünk fel.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!