Előbb megérkezhet az elektromos Ferrari mint a Tesla Roadster?

0

A közelgő tisztán elektromos Ferrari a Tesla Roadster vetélytársának alapjául szolgál majd.

Tavaly év közepén John Elkann, a Ferrari vezérigazgatója megerősítette, hogy az olasz vállalat 2025-ben piacra dobhatja első tisztán elektromos sportkocsiját. Jelen állás szerint pedig az olaszok annyira jól haladnak az elektromos Ferrari tervezésével, hogy nemrég egy szabadalmat nyújtottak be egy új elektromos sportkocsi platformra. Ezzel a lépéssel pedig a Tesla Roadster vetélytársa lehet az olaszok elektromos autója.

A Ferrari szabadalmi kérelme egy padlólemezre és egy alvázra vonatkozik, amelyben két akkumulátorcsomag kap helyet. Egy nagyobb egység akku kerülne az elektromos Ferrari hátuljába és egy széles, lapos csomag pedig az utastér alatt kapna helyet. Mindezt úgy alakították ki, hogy az utasnak bőven maradjon elég szabad hely. Mindkét akkumulátor a jármű fő alvázától különálló, alulról az autóba csavarozott padlórészhez van rögzítve.

Ha jobban megnézzük a lenti képeket akkor látható, hogy a szabadalmi vázlaton szereplő prototípus formája nem sokkal tér el a belsőégésű motorral hajtott modell formájától. Az akkumulátorcsomag és az elektromos motorok a jármű hátsó részében kapnak helyet, elfoglalva az általában a belső égésű motor és a sebességváltó számára kijelölt helyet.

Továbbá a Ferrari arra is kitért, hogy az új architektúrában elegendő helyet hagytak egy belsőégésű motorral szerelt hibrid sportkocsi számára is, ami ugyanezen alapra épülhet. Azaz, az olasz gyártó szerint a platform elején és hátulján is van elég hely egy belsőégésű motor elhelyezésére. Viszont, ha esetleg erre kerülne sor akkor több, mint valószínű, hogy a Ferrari az autó hátuljában helyezné el a motort.

Reméljük, hogy hamarosan kiderül, hogy mi a terve a Ferrarinak az elektromos autózással.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!