A GM áprilistól ismét gyártja a Chevy Bolt elektromos autóit

0

Az amerikai General Motors azt tervezi, hogy április elején újraindítja a Chevrolet Bolt elektromos járművek gyártását.

Nem sokkal ezután megkezdi a kiszállítást az autókereskedőknek. Tavaly nyáron a vállalatnak fel kellett függesztenie a tisztán elektromos Chevy Bolt EV modellek gyártását az akkumulátorok gyártási hibája miatt, mert tüzet okozhattak – közölte a The Wall Street Journal.

Július végén a GM egyben bejelentette, hogy visszahívja az elmúlt öt évben gyártott mind a 142 000 Chevrolet Bolt elektromos járművet. Szeptemberben a GM már arról számolt be, hogy az LG Chem dél-koreai akkumulátorgyártó kijavította a hibát, és megkezdte az új akkumulátorok kiszállítását a márkakereskedésekbe, hogy a régieket lecseréljék mind a 142 000 elektromos autóban. A GM 13 akkumulátortűzről tud.

A GM bejelentette, hogy várhatóan április elején újraindítja a Bolt elektromos modelljének a gyártását az Orion gyárában. Mindez nem azt jelenti, hogy addigra minden modelljében kicserélik a hibás pakkokat. Azonban a GM „biztosnak érzi magát abban, hogy képes lesz kiegyensúlyozni az akkumulátor-ellátást és a cserélendő modulokat.”

Az NHTSA külön is megerősítette, hogy lezárta a Bolt EV akkumulátortüzeivel kapcsolatos vizsgálatot, mivel szerinte a modellek visszahívása orvosolja az ügyet.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!