Megkezdődött a Skoda Enyaq Coupé sorozatgyártása

0

Megkezdődött a Skoda Enyaq Coupé iV sorozatgyártása a Skoda Auto főüzemében, Mladá Boleslavban.

Január végén mutatták be a végső, sorozatgyártásra érett Enyaq Coupé modellt a nagyérdeműnek. Az elegáns kupéból több mint 120 példány készül a Skoda főüzemében, az Enyaq iV, Octavia és az Octavia iV modellek mellett.

Michael Oeljeklaus a Skoda Auto termelésért és logisztikáért felelős igazgatósági tag így nyilatkozott: „Tavaly 50 000 darab Enyaq iV modellt gyártottunk. Most új szintre emeljük ezt a számot az Enyaq Coupé iV gyártásának elindításával. Gratulálni szeretnék a csapatnak a felkészülési szakasz sikeres befejezéséhez. Nagy megtiszteltetés mindenki számára, hogy a méltán sikeres Enyaq kupé változata is a márka szívében, Mlada Boleslavban készül.”

Az Enyaq-hoz hasonlóan a kupé is a MEB moduláris platformra épült, éppen ezért a 4,65 m-es hosszával, 1,87 m-es szélességével, 1,62 m-es magasságával és az eddigivel azonos, 2,76 m-es tengelytávjával alig különbözik testvérétől. 0,247-es légellenállási tényezője (cw) még az Enyaq iV eleve kiváló értékénél is alacsonyabb, az Enyaq Coupé iV így még gazdaságosabb üzemű, és nagyobb akkumulátorával a WLTP-menetciklus szerint több mint 545 kilométer maximális hatótávot kínál. Továbbá az Enyaq kupé először kapta meg az RS jelvényt.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!