Saját elektromos almárkát indíthat a Ford

0

Gigantikus mennyiségű pénzt szán az elektromos autók gyártására a Ford. Most azonban úgy tűnik, hogy ezeknek az e-autóknak egy saját almárkát adhat a jövőben a vállalat.

Megszámolni is nehéz, hogy a Ford hányszor növelte meg a termelési kapacitását és hányszor emelte meg az elektromobilitásra szánt keretösszegét. Annyi biztos, hogy a Ford igenis elektromos autókban látja a jövőt. Mi sem bizonyítja jobban, mint a korábban bejelentett 30 milliárd dolláros összeghez nemrég hozzácsapott 20 milliárd dollár.

A napokban egy érdekes feltételezés látott napvilágot egyenesen a Bloomberg tollából. A lap értesülései szerint a Ford nem a jelenlegi márkanevét használva költené el ezt a rengeteg pénzt, hanem egy egészen új, saját almárkával indulna meghódítani az elektromos autós szegmenst.

Sajtóértesülések szerint a Ford arra készül, hogy a bejelentett hatalmas összegből a befektetők számára is szimpatikusabb, saját, különálló márkanév alatt kezdenének bele az elektromos autók gyártásába.

A fenti, közel 50 milliárd dollárból könnyedén megvalósítható lehet egy külön márka, egy almárka, leányvállalat formájában. Úgy tudni, a Ford a Tesla sikerein felbuzdulva vágna bele az elektromos autók gyártásába, és arra törekednek, hogy tanuljanak mind sikereikből, mind pedig hibáikból.

Az ötlet mögött állítólag Doug Field áll, aki korábban Tesla-alkalmazott volt. Nevük elhallgatását kérő dolgozók számoltak be a Bloomberg-nél az új világról. Azonban a Ford sajtóosztálya egyelőre sem cáfolni, sem pedig megerősíteni nem kívánta a fenti híreket.