Vitték az olcsó, Dacia Spring e-autókat, mint a cukrot

0

Őrült tempóban vitték a legolcsóbb európai elektromos autót, a Dacia Springet.

Közzétette a Dacia a 2021-es eladási számait, összesen 537 095 darab eladott autót tudhat maga mögött a román márka. Mindezzel 3 százalékos növekedést ért el egy olyan évben mikor az elektronikai alkatrészek válságával kellett szembe néznünk.

Eközben a román márka teljesen elektromos modellje a Dacia Spring lenyűgöző értékesítési eredményeket tudhat maga mögött. 2021 márciusa óta összesen 27 876 darab elektromos Spring talált gazdára. Jól látható, hogy nagyon erős a kereslet az olcsó tisztán elektromos autókra. További bizonyíték erre, hogy 2021 év végéig több mint 46 000 megrendelés érkezett a vállalathoz, ami annyit tesz, hogy további 28 000 elektromos Springet le kell még gyártania a Dacianak.

„A márciusban debütáló Dacia Spring óriási sikert aratott: 2021 végéig 27 876 darabot értékesítettünk és több mint 46 000 megrendelést regisztráltunk. A Dacia Springet úgy terveztük, hogy az a lehető legjobban elérhető elektromos autó legyen napi használatra. A Spring azóta etalonjárművé vált számos piacon és büszkék vagyunk arra, hogy a vásárlóink 80%-ának még soha nem volt Daciaja.”

A Dacia Spring sikeresnek tűnik a belépő szintű elektromos szegmensben. Egyedüli hátrány az, hogy a Springet Kínában gyártják, de bízzunk benne, hogy a Dacia előbb utóbb rájön, hogy hogyan lehet helyben megfizethető elektromos autókat gyártani.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!