Rekordmennyiségű Wuling Hong Guang fogyott tavaly

0

Lassan minden nagyobb márkát, vagy országot megnéztünk annak fényében, hogy a 2021-es évben mennyi elektromos autót sikerült eladniuk. A kínai elektromos autós piac egyik nagy ászát, a Wuling Hong Guang MINI EV-t azonban még nem veséztük ki, így itt az ideje ennek is.

Nézzük is meg rögtön, mennyit sikerült eladnia a sokáig még a Teslát is maga mögé utasító márkának a portékájából Kínában: 395 451 darabot. Ezzel bizony 250 százalékos növekedést is sikerült lerakni az asztalra. 2020 júniusi bemutatkozása óta pedig már több, mint 500.000 darabot passzoltak el az olcsó Wuling Hong Guang elektromos autóból.

A kínai közlekedési hatóság (CPCA – China Passenger Car Association) szerint a tavalyi év utolsó hónapjában 50.561 darab Wuling Hong Guang modellt adtak el, ami 42 százalékkal több, mint a 2020-as év decemberében volt látható. Sokszor összehasonlítják ezt a kínai minit a Teslával (manapság majdnem mindenki a Tesla számaihoz hasonlít dolgokat a témában), pedig nagyon nem egy kategória a két márka. A Wuling autója az év utolsó hónapjaiban fixen hozta az 50 ezer körüli számokat, míg a Tesla Model Y 40.500 és a Model 3 30.102 darabot tudott teljesíteni.

Hogy a 2022-es év miként alakul majd a Wuling számára, az még kérdéses, de ha a ténykedésük eddigi 19 hónapját vesszük alapul, akkor idén is fényes jövőre számíthatnak a Wuling márkánál. Decemberben volt lehetősége megnéznie az érdeklődőknek nálunk is, hogy mire számíthat az, aki egy ilyen autó volánja mögött ülve balesetezik.

Az autó a tulajdonságait tekintve az alábbi paraméterekkel bír:

  • Két akkupakk opció:
    • 120 km hatótáv a 9,3 kWh kapacitású akkupakkal.
    • 170 km hatótáv a 13,9 kWh kapacitású akkupakkal.
  • Végsebesség: 100 km/h
  • 20 kW csúcsteljesítményű elektromos motor, 85 Nm nyomatékkal
  • 4 ülés
  • 741 literes csomagtér, lehajtott hátsó ülésekkel számolva.

A jármű a kínai állami tulajdonban lévő SAIC Motor, a Wuling Motors és az amerikai General Motors autógyártó partnerségével készül. Tengelytávja 194, hossza 292, szélessége 150, magassága 162 centi. Teljes tömege körülbelül 665 kilogramm. A gyártó azt állítja, hogy négy ember elfér benne, és a hátsó ülések lehajthatók, ha tárolóhelyre lenne szükségünk. A Wuling Hong Guang Minihez Kínában csak 28 800 jüanért, azaz körülbelül 1,4 millió forintért hozzá lehet jutni.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!