Több mint ezer Rivian pickupot gyártottak le eddig

0

Több mint ezer Rivian elektromos pickupot gyártottak le szeptember közepe óta. Azonban néhány száz darabbal kevesebb hagyta el a gyárat, mint amit előre meghatároztak.

Tavaly szeptember közepén gördült le az első tisztán elektromos Rivian R1T a gyártószalagról. Akkor a jó hírt a márka alapítója és igazgatója, RJ Scaringe osztotta meg Twitter oldalán melyhez ennyit írt:

„Miután hónapok teltek el az elő szériás autók legyártásával, ezen a reggelen elkészült Normal-béli gyárunkban az első olyan darab, amit már egy vásárlónk vehet át. Ezt a pillanatot csapatunk közös erőfeszítései tették lehetővé. Alig várjuk, hogy autóinkat végre ügyfeleink kezébe adhassuk.”

Tegnap pedig a Rivian közzé tette az első gyártási számokat, mióta elindult a cég gyártósora.

A Rivian megerősítette, hogy tavalyi év során mindössze 1015 darab elektromos Rivian modellt gyártott le, melyből 920 darabot szállítottak ki az első szerencsés vásárlóknak.

A Rivian nem részletezte, hogy melyik modellből mennyi fogyott pontosan, de a legtöbb modell az R1T lehetett. Továbbá a Rivian elárulta, hogy bizonyos gyártási problémák miatt “néhány száz járművel” kevesebbet tudtak csak legyártani. Így elmarad a legyártott példányszám az előre kiszemelt 1200 darabos céltól.

Ugyanakkor a Rivian megerősítette, hogy Rod Copes operatív igazgató visszavonult a cégtől aki 2020 elején csatlakozott a Rivianhoz. „Rod néhány hónappal ezelőtt megkezdte a fokozatos visszavonulását a Riviantól, ami folytonosságot biztosított a csapat számára, miközben a termelési felfutás felé haladtunk.”