Csak elektromosan vásárolható meg a Stellantis személyszállító furgonjai

0

Lezárul egy korszak, ugyanis a Stellantis csoport alá tartozó Citroën, Opel és Peugeot belsőégésű személyszállító furgonok gyártása megszűnik. Helyette az elektromos modellek lesznek kaphatók.

A legfrissebb hírek szerint a Citroën, Opel és Peugeot kínálatából végleg eltűnnek azok a modellek, melyeket furgonokból alakítottak ki és személyszállításra lettek tervezve, különböző méretben, dízel- és benzinmotorral szerelve.

Az ok pedig egyszerű, az EU szigorította szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó normákat. A fenti Stellantis személyszállítók pedig nem igazán férnek ebbe a szabályozásba, hisz a méretükből adódóan a fogyasztásuk is átlag feletti. Ha pedig bírsággal sújtanák ezen modelleket, akkor az már bőven túlmutatna a gazdaságos működésen.

Éppen ezért döntöttek úgy a Stellantisnál, hogy a belsőégésű modelleket elkaszálják és helyettük a tisztán elektromos meghajtást fogják előtérbe helyezni.

Ami már biztos, hogy a Citroën kínálatában lévő Berlingo, a Jumpy Combi és a Spacetourer; az Opel  Combo Life, a Vivaro és a Zafira Life modelljei, valamint a Peugeot által gyártott Rifter, az Expert és a Traveller is kikerülnek a kínálatból. S bár egyelőre nem tudni, hogy a Fiat mit fog lépni, de gyanús, hogy rövidesen ők is bejelentik, hogy elektromos meghajtásra fognak átállni a jövőben.

A döntésnek pedig nem biztos, hogy mindenki egyaránt örül, hiszen amíg egy belsőégésű Citroën Berlingót akár 8 millió alatti összegért is beszerezhetjük, addig az elektromos változat alapára 12,6 millió forintról indul.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!